اختتامیه چهل و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران برگزار شد

چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران شامگاه چهارشنبه دوم آبانماه با حضور چهرههای برجسته سینما و مسئولان فرهنگی در سالن همایشهای برج میلاد به کار خود پایان داد. این مراسم با یادبود شهدای وطن و تقدیر از برگزیدگان، فضایی از شوق و خلاقیت را به نمایش گذاشت.
به گزارش میزهتری،چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران پس از پنج روز میزبانی از علاقهمندان به سینما، شامگاه چهارشنبه دوم آبان ماه با حضور رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی، مهدی آذرپندار، دبیر جشنواره، و جمعی از هنرمندان و مدیران سینمایی در سالن همایشهای برج میلاد به کار خود پایان داد. این مراسم با اجرای محمد سلوکی، مجری و هنرمند شناخته شده، آغاز شد. همچنین در ابتدای مراسم، کلیپ پادکستگونهای از احسان عبدیپور به عنوان یک پیشزمینه برای موضوعات مطرحشده پخش شد که به استقبال خوبی از سوی حاضرین انجامید.
فدای جزایر سهگانه خلیج فارس خواهیم شد
مهدی آذرپندار، دبیر چهل و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران، در سخنرانی خود با بیان احساسات عمیق خود نسبت به مسائل ملی و فرهنگی، گفت: “جان ناقابلی داریم و آن را فدای جزایر سهگانه خلیج فارس و کل ایران میکنیم.” او همچنین با یادآوری شخصیتهای برجسته تاریخ ایران و شهدای مقاومت، یاد شهید یحیی سنوار را گرامی داشت و تاکید کرد که این جشنواره، فضایی برای احترام به تاریخ و فرهنگ کشور است. در ادامه، تصاویری از حملات رژیم صهیونیستی به فلسطین و لبنان به نمایش درآمد که یاد شهدای مقاومت و آزادی را گرامی داشت.
جشنواره فرصتی برای عرضه موضوعات بکر
رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی، در اختتامیه ضمن گرامیداشت یاد شهدای وطن و شهدای مقاومت، به برگزاری جشنوارهای با قدمت ۴۱ ساله و پذیرش فیلمسازان جوان از سراسر جهان اشاره کرد. وی با ابراز خوشحالی از حضور در این مراسم گفت: “موضوعات بکر و نابی که در جشنواره عرضه شد، نشاندهنده توجه به تحولات تکنولوژی و خلاقیت در سینماست.” فریدزاده همچنین افزود: “این جشنواره، فضایی است برای خلق دوباره و ایجاد شور و شعف در عرصه هنر، به ویژه برای نسل جوان که میتواند جایگاه خود را در عالم هنر تثبیت کند.”
پیامهای ویدئویی و تقدیر از برگزیدگان
در این مراسم، برندگان جوایز با پیامهای ویدئویی خود از اهمیت آثارشان سخن گفتند. افروز باوفا، یکی از برگزیدگان این جشنواره، با احساساتی عمیق اظهار کرد: “من این فیلم را در ستایش ایران ساختم و داغدار تکتک بچههای شهید غزه هستم. این جایزه را با افتخار به زنانی تقدیم میکنم که کودکان خود را برای مردن به دنیا میآورند!” او همچنین درخواست کرد که جایزه نقدی او به بنیاد خدیجه در فلسطین اهدا شود.
بیل موریسون، کارگردان آمریکایی، نیز در پیام ویدئویی خود گفت: “این پیام را از ونیز برای شما میفرستم. از هیات داوران تشکر میکنم و این جایزه برای من بسیار اهمیت دارد.” نیشی دوگار، دیگر برنده، این جایزه را به پدر مرحوم خود تقدیم کرد و از داستانهای مشترک انسانها در فرهنگهای مختلف صحبت کرد.
اهدای جوایز به آثار برتر
در ادامه، جوایز بهترین آثار به برگزیدگان اهدا شد. جوایز ویژهای نیز به فیلمهای “شازده کوچولو” ساخته عمار خطی و “سیزده سالگی” ساخته محمد اسفندیاری تعلق گرفت. همچنین، جایزه موسسه بهشت امام رضا (ع) به “بدرود پاریس” به کارگردانی محمد ابراهیم شهبازی رسید.
در بخش تقدیر از کودکان شهید، یکی از بازیگران کودک فیلم “حنابندون” با احترامی عمیق گفت: “این جایزه را به سه هزار کودکی که در جنگ ایران و عراق به شهادت رسیدند، تقدیم میکنم.” دانیال محمودنیا، دیگر برنده، نیز از مادری که او را به دنیای سینما معرفی کرده، تشکر کرد و گفت: “این جایزه را به مادرم تقدیم میکنم.”
نکات پایانی از داوران
شهاب حسینی، یکی از داوران بخش مسابقه سینمای ملی جشنواره، در پایان اهدای جوایز این بخش اشاره کرد: “حضور بازیگران حرفهای در برخی آثار نه تنها کمک نکرد، بلکه به فیلم آسیب رساند. توصیه میکنم که فیلمسازان بیشتر به جوانان و بازیگران تازهکار توجه کنند.” او با این اظهارات به کیفیت آثار تولید شده در جشنواره تاکید کرد و خواستار توجه بیشتر به استانداردهای هنری شد.