اخبارسینما و تئاتر

بدرقه باشکوه ژاله علو به خانه ابدی

پیکر زنده‌یاد ژاله علو، هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما، تلویزیون و رادیو، صبح امروز با حضور جمعی از هنرمندان و علاقه‌مندان از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه شد.


به گزارش میزهنری،آیین وداع با پیکر زنده‌یاد ژاله علو، هنرمند برجسته تئاتر، سینما، تلویزیون و رادیو، صبح امروز (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) با حضور جمعی از هنرمندان، مسئولان و مردم علاقه‌مند در مقابل تالار وحدت برگزار شد. این هنرمند پیشکسوت که با آثارش نقش برجسته‌ای در هنر معاصر ایران داشت، در ۹۷ سالگی چشم از جهان فروبست و میراثی جاودانه از خود به یادگار گذاشت.

این مراسم با قرائت آیاتی از قرآن کریم توسط مرتضی یراقبافان آغاز شد. فریدون محرابی، در سخنانی از زندگی حرفه‌ای ژاله علو گفت و به نقش پررنگ او در آغاز نمایش‌های رادیویی اشاره کرد. وی افزود: «ژاله علو در ۲۱ سالگی با نمایش رادیویی “داستان شب” فعالیت حرفه‌ای خود را آغاز کرد و از همان زمان تا آخرین روزها، هنر و تعهد را همراه زندگی خود ساخت.»

در ادامه، شهیندخت نجف‌زاده، مسعود فروتن و ابوالحسن تهامی‌نژاد خاطرات و تأثیرات ژاله علو را بازگو کردند. نجف‌زاده از او به‌عنوان منبع الهام و چراغ روشن نسل‌های بعدی یاد کرد و تأکید کرد: «رادیو نمایش همیشه خانه اول و همیشگی او بود و هرگاه به آن بازمی‌گشت، سکوت رادیو را لمس می‌کرد و با حضورش، آنجا را زنده می‌کرد.»

مسعود فروتن نیز با بیان خاطراتی از دوران همکاری با ژاله علو گفت: «صدای ژاله در رادیو، دوبله و صحنه، برای نسل ما الهام‌بخش بود. او در اوج حرفه‌ای‌گری خود، همواره نظم، اخلاق و عشق به کار را نشان می‌داد و صدایش همچنان در خاطره‌ها زنده است.»

ابوالحسن تهامی‌نژاد در سخنانی تأکید کرد: «صدای ژاله علو از میان هزاران صدا قابل شناسایی بود. او با صدای خود نه تنها شخصیت‌های سینمایی بلکه روحی متفاوت به داستان‌ها و نمایش‌ها می‌بخشید. ژاله علو نماد هنر اصیل و بی‌تکرار ایران است.»

بهزاد فراهانی نیز در این مراسم به جایگاه آموزشی و تربیتی این هنرمند اشاره کرد و از نقش او در انتقال هنر اصیل به نسل‌های جدید گفت: «او پرچمدار مدرسه رادیو بود و همیشه با دقت، اندیشه و عشق، دانش خود را به دیگران انتقال می‌داد.»

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، با ادای احترام به این هنرمند پیشکسوت، از او به‌عنوان نمونه‌ای از هنر و اخلاق یاد کرد و افزود: «ژاله علو زنی بود که از تمام ظرفیت‌های وجودی خود بهره برد و نقشی به‌یادماندنی در تاریخ هنر ایران برجای گذاشت.»

ایرج راد نیز در سخنان خود تصریح کرد: «ژاله علو، هنرمندی ماندگار و الگویی بی‌بدیل بود که با عشق و روح بلندش جایگاهی ویژه در دل مردم داشت. او نه تنها هنرمند، بلکه انسانی والا و ارزشمند بود که تا همیشه در قلب ما باقی خواهد ماند.»

این مراسم با بدرقه پیکر زنده‌یاد ژاله علو به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) پایان یافت. ژاله علو با آثاری ماندگار در تئاتر، رادیو، دوبله و سینما، صدای جاودانه‌ای در خاطره جمعی مردم ایران خواهد بود.

 

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *