درگذشت صادق بریرانی، پیشکسوت هنر گرافیک ایران

صادق بریرانی، هنرمند برجسته گرافیک و نقاشی، در ۱۰۱ سالگی درگذشت. او از پیشگامان هنر گرافیک ایران بود و آثار ماندگاری از خود به جای گذاشت.
به گزارش میزهنری؛ بهرام کلهرنیا در نشست خبری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از درگذشت صادق بریرانی، هنرمند برجسته گرافیک و نقاشی ایران، خبر داد.*
صادق بریرانی که از پیشگامان هنر گرافیک ایران به شمار میرفت، در سن ۱۰۱ سالگی بر اثر کهولت سن دار فانی را وداع گفت. او متولد ۷ اردیبهشت ۱۳۰۲ در روستای بریران گیلان بود که در آن زمان از توابع صومعهسرا محسوب میشد. بریرانی از ۱۶ سالگی نقاشی را نزد درویشی به نام «زرینکلک»، از شاگردان کمالالملک، آموخت و پس از آن در سال ۱۳۲۶ برای تحصیل در رشته نقاشی وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد. وی سپس برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و در دانشگاه ایندیانا به تکمیل دانش خود پرداخت.
بریرانی از سال ۱۳۶۰ به تدریس گرافیک در دانشگاههای تهران مشغول شد و در طول حیات هنری خود، علاوه بر خلق آثار ماندگار، به عنوان داور در رویدادهای مهمی همچون دوسالانهٔ گرافیک برنو (چکسلواکی، ۱۳۵۵) و دوسالانهٔ طراحی گرافیک تهران (۱۳۷۱) حضور داشت. او همچنین در نمایشگاهها و دوسالانههای متعددی در سطح جهانی شرکت کرد و نام خود را به عنوان یکی از چهرههای تأثیرگذار هنر گرافیک ایران به ثبت رساند.
از جمله فعالیتهای برجسته بریرانی، طراحی حدود ۵۰ تمبر یادبود در دوران ریاست اداره گرافیک وزارت فرهنگ و هنر (بین سالهای ۱۳۴۳ تا ۱۳۵۷) بود. تمبر بیست و پنجمین سالگرد یونیسف، که در سال ۱۳۵۰ منتشر شد، یکی از آثار شاخص اوست و تنها تمبری است که نام طراح آن بر روی اثر درج شده است.