شب دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی: تجلیل از بزرگان علم و فرهنگ ایران در مجله بخارا

هشتصد و بیست و دومین شب مجله بخارا با حضور استاد شفیعی کدکنی و سخنرانی ژاله آموزگار، منصوره اتحادیه، نصراله پورجوادی، حکمتاله ملاصالحی و علی دهباشی،در تالار فردوسی دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار میشود.
به گزارش میزهنری، هشتصد و بیست و دومین شب از سلسله شبهای مجله بخارا به دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی اختصاص یافته است. این نشست در ساعت ۱۶:۰۰ روز شنبه، ۴ اسفندماه ۱۴۰۳، در تالار فردوسی دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار میشود. این جلسه با حضور استاد شفیعی کدکنی و سخنرانی ژاله آموزگار، منصوره اتحادیه، نصراله پورجوادی، حکمتاله ملاصالحی و علی دهباشی برگزار خواهد شد.
دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی، یکی از شش دانشکدهای بود که در سال ۱۳۱۳ و با تاسیس دانشگاه تهران، شروع به کار کرد. در آغاز، رشتههای این دانشکده شامل ادبیات فارسی، فلسفه و علوم تربیتی، زبان خارجه، تاریخ و باستانشناسی بود. استادان برجستهای همچون بدیعالزّمان فروزانفر، اسدالله بیژن، امینه پاکروان، سیّد محمّد تدیّن، دکتر علی اکبر سیاسی و دیگران در دوره اول این دانشکده تدریس میکردند.
در نسل بعدی، استادانی نظیر محمدرضا شفیعیکدکنی، محمدتقی دانشپژوه، عباس زریاب خویی، احمد تفضلی و بسیاری دیگر به این بالندگی ادامه دادند. دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی در نود سال گذشته یکی از مهمترین مقاصد دانشجویان خارجی برای تحصیل در ایران بوده و نقش مهمی در تأسیس و تداوم کرسیهای زبان و ادبیات فارسی و ایرانشناسی در دانشگاههای بینالمللی داشته است.
همچنین در دهههای متمادی، استادان خارجی نیز در این دانشکده تدریس کردهاند. با گسترش فعالیتهای ملی و بینالمللی دانشکده، سازمان لغتنامه در سال ۱۳۳۵ تأسیس شد و دورۀ دکترای فلسفه و تاریخ و جغرافیا در سال ۱۳۳۶ و مؤسسۀ زبانهای خارجی در سال ۱۳۳۷ راهاندازی شد. ساختمان فعلی دانشکده در سال ۱۳۳۷ تکمیل و تالار فردوسی نامگذاری شد. در اوایل دهۀ ۶۰ طبقۀ چهارم به ساختمان افزوده شد.