«ققنوس قدس» در حوزه هنری به پرواز درآمد
نمایشگاه نقاشی و تصویرسازی «ققنوس قدس» به مناسبت چهلمین روز شهادت دبیرکل حزبالله لبنان، سید حسن نصرالله، با ۲۸ اثر از هنرمندانی چون علی بحرینی، ناصر سیفی، حسین عصمتی، عبدالحمید قدیریان و سید علی میرفتاح در نگارخانه عالی حوزه هنری افتتاح شد.
به گزارش میزهنری،از روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، آیین گشایش نمایشگاه نقاشی و تصویرسازی «ققنوس قدس» به مناسبت چهلمین روز شهادت دبیرکل حزبالله لبنان، سید حسن نصرالله و گرامیداشت مقام شهدای مقاومت، عصر امروز دوشنبه ۲۱ آبان ماه، در نگارخانه عالی حوزه هنری برگزار شد. در ابتدای این مراسم، محمدمهدی دادمان، رییس حوزه هنری با همراهی هنرمندانی چون عبدالحمید قدیریان، سیدعلی میرفتاح، محمد زرویی نصرآباد، کامیار صادقی، مهدی فرخی، ناصر سیفی و جمعی از هنرمندان عرصه تجسمی از نمایشگاه بازدید کرد.
تجلی شفافیت روح سید حسن نصرالله در اثر قدیریان
عبدالحمید قدیریان در حاشیه بازدید از این نمایشگاه، اظهار داشت: نمایشگاهها همیشه میتوانند تاثیرات زیادی بر مخاطبانشان ایجاد کنند، البته این موضوع به نوع نگرش تولید آثار و نیاز مخاطب به بحثی مطرح شده در آثار بستگی دارد.
وی ادامه داد: وقتی چنین نمایشگاهی در مورد سیدحسن نصرالله که نماد مقاومت و ایمان است برگزار میشود، باید تا آنجا که ممکن است هنرمندانی که تولید اثر می کنند به موضوع متعهد باشند و این صفت و صفتهایی در این فضا را به تصویر بکشند.
قدیریان که با یک اثر در نمایشگاه «ققنوس قدس» شرکت کرده،درباره خلق این اثر گفت: وقتی که قرارشد تابلویی در درباره سیدحسن نصرالله بکشم، آن هم در اوج دلتنگی از شهادت و فراغ وی( فراغ به این جهت که گرچه شهادت لیاقت مسلم ایشان بود، ولی دوست نداشتیم به این زودی ها از میان ما برود). وقت شروع به کار چون به این موضوع فکر میکردم صفاتی چون امید و حرکت و شادابی در ذهنم تجلی و نمود داشت و تلاش کردم با فرمی بسیار ساده و کمترین ادای تکنیک خاصی این مفاهیم را نشان دهم تا مخاطب با دیدن اثر به شفافیت و بشاشیت روح سیدحسن نصرالله پی ببرد و عنصر حرکت و امید در آن زنده شود.
انعکاس پیروزی خون بر شمشیر در اثر «فرخی»
«مهدی فرخی» هنرمند عرصه تجسمی نیز که با یک اثر در این نمایشگاه شرکت کرده است، در مورد اثرش گفت: این تابلو در مورد شهادت مردم غزه و روایت پیروزی خون بر شمشیر و انعکاس وضعیت جاری فلسطین به ویژه غزه است. در واقع آنچه تصویر کردم نشان دهنده ظلم زیاد به این کشور و سرزمین مقدس است.
فرخی درباره انعکاس این نوع آثار که در مواجهه با جنایات صهیونیستی خلق میشود، اظهار داشت: هنرمند کار می کند اما بعد از آن تبلیغات و برد رسانه ایست که تعیین کنده است که چگونه آن منعکس شود و به دست مخاطب برسد و این موضوع فراملی است، بنابراین میتوان روی انعکاس آن در سطحی گستردهتر تمرکز کرد.نمود انفجار هشت تنی در اثر بانوی هنرمند
در ادامه این بازدید، صدیقه سلمان دیگر هنرمند که با یک اثر در نمایشگاه ققنوس قدس حاضر شده، درباره خلق آن بیان داشت: در اثنای بحثهای غزه من خیلی تلاش داشتم سه گانهای در این باره خلق کنم، اما در همان حین ماجرای انفجار هشت تن مواد منفجره و شهادت حسن نصرالله اتفاق افتاد که حقیقتا تکان دهنده بود.
وی ادامه داد: با توجه به ضرورتی که حس کردم، موقتا بحث سه گانه کنار گذاشتم و دو تا تابلویی دیگر را با مضمون مقاومت و حزب الله در لبنان دست گرفتم که یکی از آن ها به نتیجه رسیده است و اکنون آن را بر دیوار این نمایشگاه میبینید.نگاه نگران سید مقاومت به لبنان، آن هم بعد از شهادت!
ناصر سیفی دیگر هنرمند دارای اثر در این نمایشگاه، درباره تابلویی که خلق کرده بود، گفت: بعد از شهادت سیدحسن نصر الله شروع به خلق این اثر کردم. من در این تابلو چشم ناظر رهبر مقاومت، سید حسن نصرالله که از افق با نگرانی و دلسوزی به ویرانه های لبنان نگاه میکند را در تصویر کشیدم.
وی در پایان تاکید کرد: در حقیقت این اثر، یک نوع عرض ارادت به محضر مبارک شهدای مقاومت به ویژه رهبر حکیم و ولایت مدار حزب الله لبنان، سیدحسن نصرالله است .ارائه آثار «ققنوس قدس» در ابعاد بینالملل
در پایان این بازدید نیز، محمد زرویی نصرآباد در جمع خبرنگاران در راستای برگزاری نمایشگاه «ققنوس قدس » اظهار داشت: بعضی اوقات، واکنش برخی هنرمندان در مواجهه با وقایع از مسئولان فرهنگی سریعتر است.
وی در ادامه توضیح داد: بعضی اوقات که اتفاقی چون وقایع غزه، شهادت سید حسن نصرالله رخ میدهد، فردا صبح میبینیم که تعدادی از هنرمندان شروع به خلق اثر کردهاند، در صورتی که نه ما به آنها سفارشی دادهایم و نه درخواستی وجود داشته است.
در مقابل ما فقط میتوانیم از این میزان حس مسئولیت این هنرمندان تشکر کرده و فضایی چون نمایشگاه «ققنوس قدس» را برای نمایش آثارشان فراهم کنیم یا در حد وسع خود ابزار و فضایی برای تولید و ارائه اثر در اختیار آنها قرار دهیم.
وی در شرح حمایت از آثار نیز اظهار داشت: اگر بتوانیم خرید اثر برای نگهداشتن آن در گنجینه حوزه هنری را انجام میدهیم، کما اینکه تا کنون نیز برخی آثار برای گنجینه خریداری شده است.
زرویی نصرآباد درباره نمایش این آثار در ابعادی گسترده نیز گفت: هم زمان با برگزاری این نمایش ما در بخش بینالملل با مسئولیت آقای سیدامیر جاوید، با گروههای مختلف مثل حزب الله لبنان، حماس در کشورهای مختلف که فضایی برای ارائه دارند، کار را پیش میبریم.
بر اساس این گزارش، در این نمایشگاه، ۲۸ اثر از هنرمندانی چون علی بحرینی، محمدرضا دوستمحمدی، صدیقه سلمان، ناصر سیفی، حسین عصمتی، مهدی فرخی، عبدالحمید قدیریان، سید علی میرفتاح، سید محمدرضا میری و محمدعلی نادری به نمایش گذاشته میشود.
این آثار، شامل ۱۶ اثر تصویرسازی و ۱۲ اثر نقاشی با تکنیک رنگ روغن و اکریلیک است که به همت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در معرض دید مخاطبان قرار گرفته است.