اخبارموسیقی و هنرهای تجسمی

نشست خبری کنسرت «بوی بهار» برگزار شد

نشست خبری کنسرت ارکستر ایرانی «بوی بهار» با حضور فاضل جمشیدی، کیوان ساکت و داریوش آریان‌پور صبح امروز در حوزه هنری تهران برگزار شد. این کنسرت، ۸ اسفند به رهبری علیرضا شریفی در تالار اندیشه روی صحنه می‌رود.


به گزارش میزهنری، نشست خبری کنسرت ارکستر ایرانی «بوی بهار» صبح امروز (سه‌شنبه، ۲۳ بهمن‌ماه) در سالن صفارزاده حوزه هنری تهران برگزار شد. در این نشست فاضل جمشیدی (خواننده)، کیوان ساکت (آهنگساز) و داریوش آریان‌پور (تنظیم‌کننده و سرپرست گروه تحریر خیال) حضور داشتند.

این کنسرت به رهبری علیرضا شریفی و با همراهی ارکستری ۳۰ نفره، روز چهارشنبه، ۸ اسفندماه در تالار اندیشه حوزه هنری روی صحنه خواهد رفت.

آثاری از بزرگان موسیقی ایران در کنسرت بوی بهار

در این اجرا، قطعاتی از موسیقی کلاسیک ایرانی با تنظیمی جدید به اجرا درخواهد آمد. برخی از قطعات این کنسرت عبارتند از: «تو ای پری کجایی»، «امشب در سر شوری دارم»، «نوایی»، «پیک سحری»، «رواق سکوت»، «ملامحمدجان» و «وطنم ای شکوه پا برجا».

جمشیدی: آثار فاخر باید اجرا شوند

فاضل جمشیدی در این نشست با اشاره به جای خالی کامبیز روشن‌روان در این پروژه گفت:
“پنج اثر از استاد روشن‌روان را در این کنسرت اجرا خواهیم کرد؛ آثاری که پیش‌تر توسط محمد اصفهانی خوانده شده‌اند.”

او همچنین به همکاری‌های گذشته خود با کیوان ساکت اشاره کرد و گفت:
“چند قطعه از استاد ساکت را در این کنسرت اجرا می‌کنم. ما سال‌ها با یکدیگر همکاری داشته‌ایم و در گروه وزیری هم کارهایی را اجرا کرده‌ایم.”

جمشیدی با اشاره به لزوم اجرای آثار ارزشمند موسیقی ایران، افزود:
“این آثار باید در ارکستر ملی اجرا می‌شدند، اما سال‌ها از آثار استاد روشن‌روان استفاده نشده و این روند نباید ادامه داشته باشد.”

وی همچنین درباره مشکلات اجرای سمفونی فلک‌الافلاک توضیح داد:
“این سمفونی قرار بود در خرم‌آباد اجرا شود و سه وزارتخانه نیز از آن حمایت کرده بودند، اما به تعهداتشان عمل نکردند و پروژه متوقف شد. این موضوع یکی از انگیزه‌های اجرای کنسرت پیش رو بود.”

ساکت: آثارم را تنها برای دل خودم ساخته‌ام

در ادامه نشست، کیوان ساکت درباره پیشینه همکاری خود با فاضل جمشیدی گفت:
“آشنایی ما به سال‌ها قبل بازمی‌گردد؛ زمانی که در مشهد گروه صبا را داشتیم. بعدها به تهران آمدم و با پرویز مشکاتیان همکاری کردم. نخستین اجرای ما نیز در مزار خیام برگزار شد که استقبال خوبی از آن شد.”

وی افزود:
“خوشحالم که آثارم را فقط به خاطر علاقه شخصی ساخته‌ام و تاکنون قطعه‌ای مناسبتی خلق نکرده‌ام. همچنین از حضور استاد آریان‌پور در این پروژه خرسندم؛ ایشان نه‌تنها نوازنده‌ای توانمند، بلکه خوشنویسی باسابقه هستند.”

آریان‌پور: موسیقی کلاسیک نیاز به حمایت دارد

داریوش آریان‌پور نیز در این نشست از مشکلات ارکسترهای ایرانی سخن گفت و اظهار داشت:
“قصدمان این بود که ارکستری ۱۰۰ نفره داشته باشیم، اما این امکان فراهم نشد. موسیقی کلاسیک همواره به حمایت نیاز دارد و در بسیاری از کشورها، دولت هزینه‌های برگزاری چنین کنسرت‌هایی را تقبل می‌کند تا هنرمندان دغدغه مالی نداشته باشند.”

او همچنین درباره حمایت حوزه هنری از این پروژه گفت:
“حوزه هنری با حمایت‌های خود، امکان برگزاری این کنسرت را برای ما فراهم کرد. من سال‌ها شاگرد استاد ساکت بوده‌ام و سبک ایشان را بسیار می‌پسندم. پس از دوران برنامه گل‌ها، ارکستر ایرانی تا حد زیادی به حاشیه رفت، اما تلاش می‌کنیم با اجرای این قطعات، موسیقی ایرانی را زنده نگه داریم.”

پایان‌بخش نشست خبری

در پایان این نشست، آریان‌پور بر اهمیت موسیقی ارکسترال تأکید کرد و گفت:
“تمام آثار من ارکسترال هستند. با این حال، برای این کنسرت بیشتر از قطعات استاد کامبیز روشن‌روان و کیوان ساکت استفاده شده و از ساخته‌های خودم فقط دو قطعه در برنامه قرار گرفته است.”

کنسرت بوی بهار به عنوان آخرین اجرای موسیقی پیش از ماه رمضان، قرار است ۸ اسفند در تالار اندیشه روی صحنه برود.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *