اخبارسینما و تئاتر

تئاتر در هفته‌ای که گذشت: شور و نشاط در آستانه بهار

به گزارش میزهنری، هفته‌ای که گذشت، نسیم خوش بهار در تئاتر ایران وزیدن گرفت و شور و نشاطی وصف‌ناپذیر، این عرصه را فرا گرفت.

برگزاری جشنواره‌های متعدد، رونمایی از کتاب‌های جدید، و حضور چهره‌های سرشناس در رویدادهای مختلف، نویدبخش آینده‌ای روشن برای تئاتر ایران بود.

در این گزارش، به برخی از مهم‌ترین اخبار و رویدادهای این هفته نگاهی گذرا خواهیم داشت:


نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم تئاتر ایران:

نخستین جشنواره بین المللی فیلم تئاتر ایران با عنوان “ایران، تئاتر، صلح و دوستی” به دبیری سعید نگراوی، بهار 1403 در استان خوزستان برگزار می‌شود.
مجتبی رستمی فر، ساسان شکوریان، سیدمنصور ناصری، حمیدرضا سالاروند و علیرضا داوری اعضای هیئت انتخاب هستند.

 

بیست و پنجمین جشنواره تئاتر فتح خرمشهر:

بیست و پنجمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر بادبیری مجید منادی از 29 اردیبهشت تا 3 خرداد 1403 در شهر خرمشهر (استان خوزستان) برگزار می‌شود.
عبدالرضا سواعدی، فواد رابحی و عادل کروشاوی هیئت انتخاب متون نمایشی هستند.

 

تأسیس بنیاد تئاتر ملی تصویب شد:

آخرین جلسه شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۲، تاسیس بنیاد تئاتر ملی به منظور حمایت از تولید تئاترهای ملی و ایرانی به تصویب رسید.

جشن پایان دوره مکتب‌خانه سنگلج برگزار شد:

جشن پایان دوره مکتب‌خانه سنگلج و اهدای رخصت‌نامه به هنرجویان آن، با حضور علی نصیریان و جمعی از هنرمندان و مدیران تئاتر کشور، عصر دوشنبه 21 اسفند در تماشاخانه سنگلج برگزار شد.
خریداری ساختمان کناری تماشاخانه سنگلج، بازسازی ساختمان سابق اداره تئاتر و تصویب تشکیل بنیاد تئاتر ملی ایران مورد تاکید قرار گرفت.

 

آیین اختتامیه سومین جشنواره سراسری نمایشنامه‌نویسی اقتباسی چهارراه برگزار شد.

رتبه اول: محمد ایرانی (“نام من زندگی است”)
رتبه دوم: مهدی یزدانی (“خسرو شیرین شاپور”)
رتبه سوم: فاطمه داودی مازندرانی و مرجان فخار (“گنج پنجم”)

 

ادامه بررسی سند تحول هنرهای نمایشی در جلسه شورای هنر:

جلسه شورای هنر به ریاست محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور محمود سالاری معاون هنری وزیر ،کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی، اعضای شورای هنر و برخی دیگر از چهره‌های هنری، صبح روز دوشنبه ۲۱ اسفند 1402 برگزار شد.

با توجه به بررسی «سند تحول هنرهای نمایشی» در این نشست، برخی از پیشکسوتان عرصه تئاتر از جمله هوشنگ توکلی، ایرج راد و قطب‌الدین صادقی نیز در جلسه شورای هنر حضور داشتند.

دومین مراسم تئاتر و موسیقی علی معلم (تندیس حافظ) برگزار شد:

دومین مراسم اهدای تندیس حافظ تئاتر و موسیقی با حضور هنرمندان و چهره‌های سرشناس در عرصه موسیقی و تئاتر مانند گلاب آدینه، پژمان بازغی، حسین خواجه‌امیری، امیر تاجیک، حسین مسافر‌آستانه، نسیم ادبی، محمد رحمانیان، محمد چرمشیر و… برگزار شد.

 

نشست هم‌اندیشی با نقالان تئاتر صاحبدلان برگزار شد:

نشست هم‌اندیشی با نقالان رویداد تئاتر صاحبدلان برای برگزاری بخش نقل در سال ۱۴۰۳ با حضور محمود فرهنگ، مسلم قاسمی، ابوالفضل ورمزیار، مرشد مهدی چایانی و… برگزار شد.

در این نشست، نقالان، پرده‌خوانان و قصه‌گویان در مورد بخش قربان تا غدیر و رویدادهای دیگر در سیزدهمین دوره سراسری و دومین دوره بین‌المللی تئاتر صاحبدلان سخن گفتند.

 

فراخوان دومین جشنواره منطقه‌ای تئاتر خیابانی محلات منتشر شد.

دومین جشنواره منطقه‌ای تئاتر خیابانی محلات؛ با حضور استان‌های مرکزی، اصفهان، تهران، قم، لرستان، همدان و کرمانشاه و با شعار «محلات مهد لطافت و رنگ» به دبیری میثم کرمی؛ از 19 تا 21 اردیبهشت ۱۴۰۳ در شهرستان محلات برگزار می‌شود.

 

از هفت کتاب جدید مدرسان تئاتر رونمایی شد.

در آیین رونمایی کتاب‌های صنف مدرسان تئاتر که با حضور مدرسان و دانشجویان و علاقه‌مندان برگزار شد، دو جلد مجموعه نمایشنامه با گردآوری و ویرایش بهزاد خاکی‌نژاد و به قلم سیدمحمدجواد کبودرآهنگی، رسول حق‌شناس، حمیدرضا رکنی، ندا قربانیان، رضا مرادی‌نژاد، خسرو ثقفیان، بابک نوری، مهدی نوری و پیمان یاقوتی، همچنین مجله پژوهشی کتاب تئاتر به قلم سید جواد روشن، عسل عصری‌ملکی، آیدا تفرشی، سارا جویا، علیرضا داوری، ساسان شکوریان و امیرمحمد شوالی‌رضایی از سوی ناشر به نویسندگان اهداشد

 

هیئت انتخاب آثار هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی معرفی شد.

اسامی اعضای هیئت انتخاب:

کیومرث مرادی (کارگردان، مدرس تئاتر)
رضا آشفته (نویسنده و منتقد تئاتر)
ندا ثابتی (نویسنده و کارگردان تئاتر)
رضا خدادادبیگی (نویسنده و کارگردانِ اهل زاهدان)
مجتبی رستمی‌فر(نویسنده و کارگردان اهل اهواز)
یعقوب صدیق جمالی (نویسنده و کارگردان اهل تبریز)
بهار کریم‌زاده (بازیگر و کارگردان)
جهانشیر یاراحمدی (کارگردان و پژوهشگر اهل بوشهر)
علی یعقوب‌زاده(بازیگر و کارگردان)

هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی به دبیری اتابک نادری، بخشی از بیست ویکمین جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) به ریاست فرهاد قائمیان است که با محوریت اجرای عمومی آثار درشهر‌های محل تولید، از اواخر فروردین تا ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود و اخبار آن بر روی وب سایت جشنواره به نشانی www.shamstoos.ir  قابل مشاهده است.

منبع
http://MizeHonari.ir/12_102
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *