اخبار

اولین پس‌لرزه انتصاب/ وزارت ارشاد در کانون انتقادات هنری

یک کارشناس و منتقد هنری در گفتگو با خبرنگار ما، با انتقاد شدید از روند انتخاب معاون هنری جدید وزارت ارشاد، هشدارهایی را برای آینده هنر ایران مطرح کرد. این انتقادات نه‌تنها نگرانی‌های عمیق درباره تأثیر سیاست بر هنر را نمایان می‌سازد، بلکه سؤالات جدی درباره شایستگی انتصاب‌های اخیر را نیز به وجود می‌آورد. او معتقد است که این انتخاب می‌تواند پیامدهای جدی برای جامعه هنری کشور به همراه داشته باشد و آینده هنر ایران را با چالش‌های جدیدی مواجه کند.


به گزارش میزهنری، سیدرضا اورنگ، کارشناس و منتقد هنری، در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار میزهنری اظهار داشت:حدود چهل سال است که وزرای اسبق و سابق ارشاد، ضعیف‌ترین افراد را مسندنشین معاونت هنری این وزارتخانه کرده‌اند. امروز سیدعباس صالحی دست همه آنان را از پشت بست و فردی را بر صدر این معاونت مهم نشاند که داغش تا ابد بر جبین هنر زخم‌خورده ایران‌زمین خواهد ماند.

وی گفت: اعتقاد دارم که نادره رضایی انتخاب وزیر ارشاد نبوده و از سوی یک خانم سیاستمدار و دوستان و اعوانش به وی تحمیل شده است. این ثمره سهم‌خواهی انتخاباتی است و تاوانش را باید هنر ایران و هنرمندان مظلومش بدهند. چرا گرد و غبار انتخابات باید به چشم هنرمندان برود؟ گناهشان چیست؟ ساحت هنر ایران زمین مگر میدان تاخت‌وتاز سیاست‌بازان بی‌سیاست و کیاست است؟اورنگ در ادامه افزود: دامان هنر پاک‌ترین دامن‌ها بود، اما به واسطه ناپاکی‌های سیاسی، اکنون آلوده آلوده است. در این فضای مسموم، هنر ایران و هنرمندانش چگونه باید تنفس کنند؟! بعد از دهه ۶۰ عرصه هنر کشور به شدت به ویروس سیاست آلوده شد و از نفس افتاد!

این منتقد هنری تصریح کرد: با نادره رضایی و خواهرش هیچ مشکلی نداشته و به عنوان یک فرد عادی جامعه محترم نیز هستند، اما جایگاه معاونت هنری فراتر از این حرف‌هاست. عرصه‌ای نیست که دست هرکس را گرفت و بر مسندش نشاند.

وی ادامه داد:انتخاب نادره رضایی به عنوان معاونت هنری از سوی وزیر ارشاد، دهن‌کجی بزرگی به ساحت هنر و هنرمندان زخم‌خورده‌اش بود و هست. سیدعباس صالحی با این انتخاب تحمیلی و عجیب، ثابت کرد که عرق و عشقی به فرهنگ و هنر ایران‌زمین ندارد. مجبوریم باور کنیم که وزیر از وزارت‌گریزان ارشاد، به جای اعتلای هنر ایران در فکر انحطاط و نابودی آن است! آسیب‌هایی که دست راست و مورد اعتماد او در دولت قبلی وزارتش بر پیکر فرهنگ و هنرمندان پیشکسوت آورد را از یاد نبرده و نخواهیم برد!

او تأکید کرد:عجیب است، وزیر ارشادی که باید حامی هنر و هنرمندان باشد، یک فعال ستادهای انتخاباتی را که کار اصلی‌اش چرخیدن در حیاط کارخانه‌های خودروسازی و شرکت خودش بوده را صدرنشین معاونت هنری می‌کند! عقل سلیم، چنین چیزی را نپذیرفته و نمی‌پذیرد. وزیر سابق نیز بدین گونه عمل می‌کرد و عباس صالحی نیز از روی دست او کپی می‌کند. اسماعیلی دوستان و هم‌جناحی‌هایش را مسندنشین کرد، صالحی نیز دارد مانند او رفتار می‌کند! جالب است که از لحاظ جناحی، یکی به اصطلاح اصول‌گراست و دیگری اصلاح‌طلب، اما رفتار و کردارشان با یکدیگر مو نمی‌زند!

این کارشناس هنری با انتقاد بیشتر افزود: «نادره رضایی به لطف دوستان سیاسی، به خصوص آن خانمی که در خدمتش بوده و هست و تسلیم شدن وزیر، بر جایگاهی تکیه زده که به هیچ وجه شایستگی آن را نداشته و ندارد. این مهم را خودش بهتر از هر کسی می‌داند.

او بیان کرد: احکام نادره رضایی برای پست‌های مختلف معاونت هنری از پیش تعیین شده و به دستش داده‌اند، اما حتماً پافشاری خواهد کرد تا گوشه چشمی نیز به دوست قدیمی و صمیمی‌اش هادی حیدری داشته باشد و او را از بذل و بخشش‌ها محروم نکند!

این منتقد هنری ادامه داد: نادره رضایی اگر می‌خواهد برای خواهرش زهرا رضایی حکم مدیریتی صادر کند، باید حداقل ۳۰ ماه تحمل کند، چون چاره دیگری ندارد. خواهر است دیگر!

وی افزود:آن‌قدر بعد از دهه ۶۰ بلا بر سر هنر ایران و هنرمندانش آورده‌اند که آنان بی‌خیال هنر و کلاً همه چیز شده‌اند. برایشان فرقی ندارد چه کسی معاون هنری یا وزیر ارشاد باشد. اصلاً اهمیت نمی‌دهند که دارد چه بلایی سر هنر می‌آید! زیرا نه تنها قرار نیست اتفاق خوبی برای هنر بیفتد، بلکه بلای بدتری در انتظارش خواهد بود.

اورنگ در پایان خاطرنشان کرد: نادره رضایی در این عرصه، کارنابلد و ناشی است. مطمئناً او نیز برای اینکه کسی مدیریت‌اش را زیر سوال نبرد، مانند دیگر مدیران وزارت ارشاد، کوتوله‌تر از خود را حکم ریاست و مشاورت خواهد داد! از فردا معاونت هنری به لانه احزاب تبدیل شده و اعضای آنها در ساحت هنر ایران زمین پشتک‌واروی سیاسی زده و سر برج هم برای دست‌خوش کارنابلدی خویش حقوق کلانی هم خواهند گرفت و به ریش هنر و هنرمندان ایران خواهند خندید!

او با لحنی تلخ گفت: در محافل خصوصی یا سیاسی‌شان نیز، هنرمندان بی‌نوا را به تمسخر خواهند کشید که: یک عمر شما تلاش کردید و جان خویش را بر سر هنر نهادید، اما امروز ما ثمره زحمت شما را از درختی که با خون خود رشد دادید و به ثمر رساندید، می‌چینیم و نوش جان می‌کنیم. همگی وزیر ارشاد را نیز از ته دل دعا خواهند کرد!

وی در پایان بار دیگر تأکید کرد: بارها گفته و نوشته‌ام، باز هم تکرار می‌کنم: اگر یک آقا و بانو که برای یک پست مدیریت کاندید بوده و هم‌عرض باشند، باید آن پست را به کاندید خانم داد. متأسفانه نادره رضایی، نه تنها چنین حسنی را نداشته و نخواهد داشت، بلکه یک در میلیون ویژگی‌های یک معاون هنری را نیز ندارد.

 


مطالب هنری و گفتگوهای هنرمندان، الزاماً دیدگاه میزهنری نمیباشد.

منبع
https://MizeHonari.ir/13_598/
نمایش بیشتر

1 دیدگاه

  1. سلام . مطالب انتقادی جناب منتقد را خواندیم به نظرم کمی باید صبر کرد و برای قضاوت هنوز زود است . منتقد محترم فقط نوشته اند و هیچ دلیل روشنی برای ادعایشان نیاورده اند . اگر می گوییم کسی برای مسندی ضعیف است ای کاش روزمه ای یا سابقه ای هم برای اثبات ادعا بیاوریم و این چنین بی مهابا به یک نفر نتازیم . تاکید می کنم احساس اینکه خصومتی درمیان است بد جور قلقلک میدهد . کمی صبر کنیم بهتر نیست . اتفاقی افتاده و خانمی بر پستی نشسته اند برای نتیجه گیری قدری عجولانه است . بهتر نیست بجای تاختن برهم کمی کمک و راهنمایی کنیم اگر بد شد آن وقت شروع به انتقاد کنیم . برای معاون محترم بسیار آرزوی موفقیت می کنم و امیدوارم منتقد بزرگوار برداشت اشتباه کرده باشند . دست به دست هم دهیم به مهر میهن خود را کنیم آباد. دست حق نگهدار همه دوستان محترم در معاونت هنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *