صبحانه خبر !

به گزارش میزهنری، در این صبحانه خبر به مهمترین رویدادهای فرهنگی اخیر پرداخته میشود؛ از تجلیل از هنرمندان برجسته و مراسمهای یادبود گرفته تا جشنهای کتاب و اهدای جوایز علمی. همچنین، اقدامهای خیرخواهانه هنرمندان و پیامی به جشنوارههای فرهنگی مورد توجه قرار گرفتهاند. در کنار این، واکنشها به حضور برخی چهرههای مطرح در رویدادهای بینالمللی و راهیابی آثار سینمایی به جشنوارهها، فضای فرهنگی این روزها را شکل داده است. در این میان، حاشیهای پیرامون یکی از چهرههای مطرح هالیوود نیز توجهها را جلب کرده است.
همراه ما باشید تا با جزئیات بیشتری از این رویدادها آشنا شوید.
1_ آیین تجلیل از استاد کیخسرو خروش در فرهنگسرای ارسباران
آیین تجلیل از هفت دهه فعالیت هنری استاد کیخسرو خروش، یکی از هنرمندان برجسته و شناختهشده در عرصه هنرهای تجسمی ایران، روز جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ از ساعت ۱۸ در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود. این مراسم به منظور ارج نهادن به تلاشها و دستاوردهای این هنرمند بزرگ در طول سالها فعالیت حرفهای او در عرصههای مختلف هنرهای تجسمی، برگزار خواهد شد. استاد کیخسرو خروش با آثار متعدد خود در زمینه نقاشی و طراحی شناخته میشود و این آیین فرصتی است برای پاسداشت دستاوردهای وی و تجلیل از فعالیتهایش در طول هفت دهه.
2_ مراسم یادبود «یادِ بعضی نفرات» در انجمن نویسندگان کودک و نوجوان
انجمن نویسندگان کودک و نوجوان در تاریخ پنجشنبه ۸ آذرماه ۱۴۰۳، مراسم یادبود نویسندگان و مترجمانی چون محمود حکیمی، کیومرث پور احمد، محمدعلی علومی، کوروش صفوی، نیلوفر امرایی، بتول فروزان، منیژه وکیلی و اکرم امینی را تحت عنوان «یادِ بعضی نفرات» برگزار میکند. این مراسم که از ساعت ۱۶ در محل انجمن نویسندگان کودک و نوجوان واقع در خیابان سمیه، برگزار خواهد شد، بهمنظور گرامیداشت یاد این بزرگان عرصه ادبیات کودک و نوجوان کشور است. انجمن نویسندگان کودک و نوجوان با این اقدام سعی دارد تا یاد و خاطره این شخصیتهای فرهنگی را که تاثیرات عمیقی در تربیت و پرورش نسلهای مختلف داشتهاند، زنده نگه دارد.
3_برگزاری دومین نشست از سلسله نشستهای سه تفکر یک هدف
نشست دوم از سلسله نشستهای تخصصی «سه تفکر یک هدف» با محوریت «محیط زیست و اکولوژی» در خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.
سومین دوره سلسله نشستهای «سه تفکر یک هدف» با عنوان جایگاه «معماری، معمار و مسئولیت اجتماعی» به همت آکادمی جوانان برای جوانان و خانه هنرمندان ایران برپا میشود.
نشست دوم با محوریت «محیط زیست و اکولوژی» با حضور فیروز فیروز؛ معمار، محمد درویش؛ پژوهشگر و فعال محیط زیست، مهناز محمودی؛ نویسنده و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد روز پنجشنبه هشتم آذر ۱۴۰۳ از ساعت ۱۵ تا ۱۸ در سالن استاد جلیل شهناز برگزار میشود.
شرکت در این نشست برای عموم آزاد و رایگان است. علاقمندان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت www.jbjacademy.com مراجعه کنند.
4_ دهمین دوره جایزه «دکتر رضا داوریاردکانی» برگزار میشود
مرکز فرهنگی شهر کتاب دهمین دوره جایزه «دکتر رضا داوریاردکانی» را با هدف تقدیر از دانشجویان دکتری رشته فلسفه غرب برگزار میکند. این جایزه از سوی دکتر رضا داوریاردکانی و با مشاوره و حمایت معنوی ایشان برای دانشجویانی که در سال ۱۴۰۲ از رساله دکتری خود دفاع کردهاند، در نظر گرفته شده است. دانشجویان علاقهمند میتوانند فایل پیدیاف رسالههای خود را حداکثر تا پایان آذرماه به نشانی bookcityaward@gmail.com ارسال کنند. هیأت داوران این جایزه شامل شخصیتهای برجستهای همچون رضا داوریاردکانی، پرویز ضیاءشهابی، شهرام پازوکی و دیگر متخصصان این حوزه است. این جایزه فرصتی است برای شناسایی و معرفی پژوهشهای برجسته در حوزه فلسفه غرب و ارج نهادن به دستاوردهای علمی در این رشته.
5_ درخواست انجمن نویسندگان کودک و نوجوان از رئیسجمهور
انجمن نویسندگان کودک و نوجوان در نامهای خطاب به رئیسجمهور ایران خواستار تغییر ساختار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شده است. این نهاد فرهنگی پیشنهاد داده است که کانون پرورش فکری از زیر مجموعه وزارت آموزش و پرورش خارج شود و به نهادی مستقل زیر نظر رئیسجمهور تبدیل گردد. هدف از این پیشنهاد، حفظ استقلال کانون و جلوگیری از ادغام آن در سازمانهای دیگر است که ممکن است باعث کاهش کیفیت و اثرگذاری فعالیتهای این نهاد فرهنگی شود. انجمن در نامه خود با اشاره به تاریخ ۶۰ ساله کانون پرورش فکری و نقش بیبدیل آن در آموزش، پرورش و تربیت کودکان و نوجوانان، بر ضرورت توجه بیشتر به این نهاد تأکید کرده است. این درخواست با هدف بهبود شرایط و گسترش فعالیتهای این نهاد فرهنگی در راستای پرورش استعدادهای کودکان و نوجوانان و تقویت فضای فرهنگی در کشور صورت گرفته است.
6_ محسن چاوشی به گلریزان آزادی مادران زندانی پرداخته است
محسن چاوشی، خواننده محبوب و شناختهشده کشور، به مناسبت ایام فاطمیه و در راستای اقدامهای خیرخواهانه قبلی خود، با اعلام فراخوانی برای گلریزان جهت آزادی مادران زندانی سرپرست خانوار، گامی دیگر در راستای کمک به زندانیان غیر عمد برداشت. این خواننده مبلغ ۱ میلیارد ریال (معادل ۱۰۰ میلیون تومان) را جهت کمک به آزادی دو مادر زندانی در یزد به ستاد دیه استان اهدا کرد. در این راستا، سید مسعود عظیمی، مدیر نمایندگی ستاد دیه استان یزد، از این اقدام تحسینبرانگیز چاوشی قدردانی کرد و تاکید کرد که هنرمندانی مانند محسن چاوشی با استفاده از ظرفیتهای خود میتوانند تاثیرات مثبت فراوانی بر جامعه بگذارند. عظیمی افزود که این خواننده پیش از این نیز در چندین نوبت به ستاد دیه استان یزد کمک کرده است. در این گلریزان، با وجود بدهیهای سنگین، زمینه آزادی ۳۸ مادر زندانی از استانهای مختلف کشور از جمله یزد، خوزستان، مازندران و دیگر استانها فراهم شد.
7_ پیام نادره رضایی به نوزدهمین جشنواره تئاتر کردی سقز
نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهمناسبت نوزدهمین جشنواره تئاتر کردی سقز پیامی منتشر کرد که در آن به اهمیت تئاتر در سرزمینهای کهن ایران و تاثیر آن بر فرهنگهای بومی اشاره کرده است. وی در این پیام تاکید کرد که تئاتر در سرزمین کردستان با قدمتی دیرینه در زاگرس به عنوان یک زبان فرهنگی غنی، بهویژه در تئاتر کردی، جایگاه ویژهای دارد. جشنواره تئاتر کردی سقز با نزدیک به دو دهه سابقه، بهعنوان رویدادی ارزشمند، هنرمندان تئاتر کرد را به نمایش گذاشته و از آنها خواسته میشود تا از ظرفیتهای فرهنگی منطقه برای ارتقای تئاتر استفاده کنند. رضایی همچنین بر اهمیت حمایتهای دولت و نهادهای مختلف از چنین رویدادهای فرهنگی تاکید کرد و نقش تماشاگران و مردم در ادامه موفقیتهای جشنوارهها را بسیار مهم دانست.
8_ «ملاقات با جادوگر» فیلمی با نگاه طنز اجتماعی به اکران رسید
فیلم سینمایی «ملاقات با جادوگر»، به کارگردانی محمدرضا سکوت و در ژانر کمدی، پس از تولید در سال ۱۳۹۸ و پس از مواجهه با چالشهای مختلف، سرانجام در مرداد ۱۴۰۳ در سینماها بهنمایش درآمد. این فیلم با داستانی متفاوت و طنزآمیز به مسائلی چون انتقاد اجتماعی و مشکلات روز جامعه میپردازد. داستان فیلم درباره مردی به نام «جناب سرهنگ» است که با مشکلاتی در زندگیاش مواجه است و در ادامه با یک جادوگر مرموز آشنا میشود که ادعا میکند توانایی حل مشکلاتش را دارد، اما این راهحلها با شرایط خاصی همراه است. مانی حقیقی، امیرمهدی ژوله، هستی مهدوی، نسیم ادبی، بهرام بهرامیان و دیگر بازیگران مطرح در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند. موسیقی متن فیلم بهدست امیر توسلی ساخته شده که همخوانی خوبی با جو کمدی فیلم دارد. همچنین این فیلم در بخش سینما آنلاین پلتفرم فیلمنت نیز در دسترس تماشای آنلاین قرار گرفته است.
9_ فیلم «آبی روشن» به جشنواره فیلم زوما نیجریه راه یافت
فیلم سینمایی «آبی روشن»، به کارگردانی بابک خواجه پاشا و تهیهکنندگی سید محمدحسین میری، به جشنواره بینالمللی فیلم «Zuma International Film Festival» در نیجریه راه یافت. این جشنواره که بهعنوان یکی از رویدادهای معتبر جهانی در صنعت سینما شناخته میشود، از تاریخ ۱۱ تا ۱۵ آذرماه ۱۴۰۳ در پایتخت نیجریه، ابوجا، برگزار میشود. فیلم «آبی روشن» با بازیگران مشهوری چون مهران احمدی، مهران غفوریان و سارا حاتمی در بخش رقابتی این جشنواره حضور دارد. این فیلم که محصول سازمان هنری رسانهای اوج، بنیاد سینمایی فارابی و بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) است، پیش از این نیز توجههای بسیاری را جلب کرده است. جشنواره زوما با همکاری اداره سرزمینهای پایتخت فدرال نیجریه (FCTA) برگزار میشود و نقش مهمی در معرفی فیلمهای معتبر از سرتاسر دنیا دارد.
10_ انتقاد از لئوناردو دیکاپریو به دلیل بیتوجهی به استقبال مردمی در فیجی
لئوناردو دیکاپریو، بازیگر مطرح هالیوودی، بهدلیل بیتوجهی به مراسم سنتی که توسط مردم فیجی برای استقبال از او برگزار شده بود، مورد انتقاد گسترده قرار گرفت. در ویدیو منتشرشده از لحظه ورود او به هتلی در فیجی، دیکاپریو که کلاهی سیاه بر سر داشت و گوشی موبایل خود را در دست گرفته بود، در حالی که گروهی از مردم محلی برای او آواز میخواندند و رقص میکردند، هیچ واکنشی نشان نداد و بدون توجه به جمعیت، به سمت خودروی خود رفت. این رفتار باعث شد تا کاربران شبکههای اجتماعی او را بهدلیل عدم قدردانی از استقبال مردمی «توهینآمیز» خطاب کنند. بسیاری از مردم فیجی و کاربران فضای مجازی این اقدام را نشانهای از بیاحترامی به مردم محلی دانسته و انتقاداتی نسبت به دیکاپریو داشتند. از سوی دیگر، برخی نیز از این بازیگر حمایت کرده و خواستار آن شدند که این موضوع به فراموشی سپرده شود.
تا صبحانه خبری دیگر از میزهنری، روزتان پر از نغمههای هنری باشد!