صبحانه خبر !

به گزارش میزهنری، امروز در این صبحانه خبر، نگاهی به تازهترین رویدادهای فرهنگی و هنری خواهیم داشت. از برگزاری جشنوارهای با تمرکز بر کارگردانان زن تا انتشار آثاری که بر مسائل ضد جنگ تمرکز دارند، در کنار بازنشر کتابهای قدیمی و بازگشت هنرمندان برجسته، تحولات جدیدی در حوزه هنر و فرهنگ رقم خورده است. همچنین، حضور چشمگیر در جشنوارههای ملی و بینالمللی و معرفی آثار تازه در سینما و تئاتر از دیگر موضوعات مورد بحث امروز ما خواهند بود.
با ما همراه باشید تا جزئیات بیشتری از این رویدادها را بررسی کنیم.
1. گرامیداشت علی جعفریان با اجرای ارکستر موسیقی ملی ایران
ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری همایون رحیمیان و با اجرای آثاری از جلالالدین منبری و همایون رحیمیان، 28 و 29 دیماه در تالار وحدت اجرا خواهد داشت. این کنسرت که به یاد آهنگساز فقید، علی جعفریان برگزار میشود، در شب نخست با آواز مجتبی عسگری و حسین علیشاپور و در شب دوم با پوریا اخواص و وحید تاج همراه خواهد بود.
2. جشنواره موسیقی نوای مهر در اسفند برگزار میشود
سومین جشنواره موسیقی نوای مهر با هدف تولید آثار فاخر و ترویج ارزشهایی چون ایثار و همدلی، اسفند ماه 1403 برگزار خواهد شد. شرکتکنندگان تا 30 دیماه فرصت دارند آثار خود را در بخشهای مختلف از جمله آهنگسازی و آواز جمعی به دبیرخانه ارسال کنند.
3. نخستین جشنواره فیلم و عکس تهران آغاز به کار کرد
جشنواره لالهزار از 16 تا 20 دی در کوشک باغ هنر تهران برگزار میشود و برنامههایی شامل نمایشگاه عکس، اکران فیلمهای منتخب، نشستهای تخصصی و روایتهای تاریخی از محلههای تهران را دربر دارد.
4. دومین فراخوان داستان کوتاه نشر ناسنگ منتشر شد
فراخوان داستان کوتاه نشر ناسنگ، از نویسندگان دعوت کرده تا داستانهای خود را تا اول اسفند برای داوری ارسال کنند. آثار برگزیده در قالب کتابی مستقل یا مجموعه داستان چاپ خواهند شد و هزینه تولید و چاپ آثار بر عهده ناشر است.
5. بازنشر کتاب «قصهی کفاش و کیسهی طلا» توسط کانون پرورش فکری
کتاب «قصهی کفاش و کیسهی طلا» نوشته برایان وایلداسمیت و ترجمه منصور فتحی، پس از چاپ نخست در سال 1370، بار دیگر توسط کانون پرورش فکری بازنشر شده است. این کتاب 32 صفحهای برای گروه سنی بالای 7 سال منتشر و با قیمت 25 هزار تومان از طریق فروشگاههای کانون و وبسایت digikanoon.ir عرضه میشود.
6. جشنواره «تئاتر خوشه پروین» با تمرکز بر کارگردانان زن
جشنواره «تئاتر خوشه پروین» با هدف حمایت از کارگردانان زن جوان و بر اساس طرح مازیار رضاخانی، مؤسس سابق جشنواره پروین اعتصامی، برگزار میشود. این رویداد با همکاری مؤسسه فرهنگی هنری «دا»، مرکز میراث ناملموس یونسکو و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اجرا خواهد شد. مریم سعادت، فریدون محرابی، شهره سلطانی، مریم کاظمی و سامان خلیلیان اعضای هیات داوران این جشنواره هستند. پوران درخشنده، فیلمساز برجسته، و آتوسا مومنی، رئیس مرکز میراث ناملموس، از اعضای شورای سیاستگذاری این جشنواره هستند.
7. بازگشت مرتضی شاهکرم با نمایش «اشتراکی»
مرتضی شاهکرم، نویسنده و کارگردان تئاتر، پس از چهار سال دوری از صحنه، نمایش «اشتراکی» را روی صحنه میبرد. شاهکرم، که آثار موفقی همچون «عند از مطالبه» و «تمام من» را در کارنامه دارد، در این اثر به یکی از معضلات اجتماعی روز میپردازد. تمرینهای این نمایش با حضور گروهی از بازیگران آغاز شده و اجرای آن برای زمستان ۱۴۰۳ برنامهریزی شده است.
8. یادبود ژاله علو؛ گرامیداشت صدای ماندگار
مراسم یادبود ژاله علو، هنرمند برجسته عرصه دوبله، تئاتر و سینما، با حضور هنرمندانی چون احترام برومند، مسعود فروتن و ناصر ممدوح در خانه هنرمندان برگزار شد. این مراسم با پخش صدای ژاله علو آغاز شد و مهمانان به دستاوردهای هنری و اخلاقی او اشاره کردند. احترام برومند از ۷۷ سال فعالیت حرفهای این هنرمند سخن گفت و مسعود فروتن از اصالت هنری او تقدیر کرد. پیامهای صوتی از دیگر هنرمندان نیز در این مراسم پخش شد.
9. فیلم ضد جنگ «ماهور» آماده نمایش
فیلم سینمایی «ماهور» به کارگردانی مجید نیامراد و تهیهکنندگی اصغر پورهاجریان از ۱۹ دی در گروه آزاد اکران میشود. این فیلم که در تهران و اوکراین فیلمبرداری شده، اثری ضد جنگ است و تأثیرات مخرب جنگ را حتی سالها پس از پایان آن بررسی میکند. گوهر خیراندیش، همایون ارشادی، و لاله اسکندری از بازیگران این فیلم هستند. طراحی پوستر فیلم بر عهده لعبت اباذری بوده است و پخش داخلی آن را گویا فیلم برعهده دارد.
10. برگزیدگان انجمن ملی منتقدین فیلم آمریکا معرفی شدند
فیلم «پسران نیکلی» به عنوان بهترین فیلم سال ۲۰۲۴ توسط انجمن ملی منتقدین فیلم آمریکا انتخاب شد. این فیلم در بخش بهترین کارگردانی برای رامِل راس و بهترین فیلمبرداری نیز جوایز کسب کرد. جایزه بهترین بازیگر مرد به کلمن دومینگو برای فیلم «سینگ سینگ» اهدا شد، و ماریان ژان-باپتیست برای فیلم «حقایق ناگوار» بهترین بازیگر زن شد. جایزه بهترین فیلمنامه به جسی آیزنبرگ برای فیلم «یک درد واقعی» تعلق گرفت. این انجمن که از بیش از ۶۰ منتقد تشکیل شده، در سالهای اخیر نقش مهمی در معرفی آثار مستقل داشته است.
تا صبحانه خبری دیگر از میزهنری، روزتان پر از نغمههای هنری باشد!