صبحانه خبر !

به گزارش میزهنری، در این صبحانه خبر به مجموعهای از مهمترین و تازهترین رویدادهای فرهنگی و هنری پرداخته میشود. از برنامههای موسیقی گرفته تا فعالیتهای سینمایی و ادبی، فضای هنری روز را شکل میدهند. همزمان با این تحولات، حضور هنرمندان ایرانی در عرصههای بینالمللی و انتشار آثار جدید ادبی و هنری، گواهی بر پویایی و تحرک این حوزه در سطح جهانی است. همچنین، در دنیای سینما و هنرهای تجسمی شاهد پروژهها و نمایشگاههایی هستیم که به معرفی استعدادهای جدید و گسترش مرزهای هنر در جهان کمک میکنند.
با ما همراه باشید تا جزئیات بیشتری از این رویدادها را بررسی کنیم.
1. کنسرت گروه دلشدگان
کنسرت گروه دلشدگان به سرپرستی رامین میلانی، روز پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳ در تالار سوره حوزه هنری برگزار خواهد شد. این کنسرت در دو نوبت، ساعتهای ۱۹ و ۲۱، به روی صحنه میرود. اعضای گروه شامل هنرمندانی مانند سعید عبدالهزاده (آواز)، سعید راهچمنی (ویلن)، نیما نسائی (کمانچه) و کوروش کشاورز (ویلنسل) هستند. تالار سوره در تهران، خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ واقع شده است.
2. فراخوان شکایت هنرمندان از ستاد بزرگداشت فروغ و سهراب
انجمنهای هنری با همکاری معاونت حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فراخوانی برای جمعآوری مستندات و وکالتنامههای هنرمندان معترض به ستاد بزرگداشت «فروغ فرخزاد و سهراب سپهری» منتشر کردهاند. هدف این فراخوان، بررسی مالکیت آثار امانتی و پیگیری حقوقی برای بازگرداندن آنها است. مهلت ارائه مدارک تا دوشنبه ۸ بهمن تعیین شده است.
3. اعضای هیأت علمی جشنواره بینالمللی شعر فجر معرفی شدند
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، طی احکامی وحید عیدگاه طرقبهای، قربان ولیئی، عالیه مهرابی، زکریا اخلاقی، ابوطالب مظفری، اسماعیل امینی، میلاد عرفانپور، عبدالجبار کاکایی و فریبا یوسفی را به عنوان اعضای هیأت علمی نوزدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر منصوب کرد.
4. قرآنهای فلزی سیفالله محمدپورام در قطر رونمایی شد
سیفالله محمدپورام، هنرمند ایرانی، ۴ نسخه قرآن کریم حکاکیشده روی فلز در اندازهها و وزنهای مختلف را در قطر رونمایی کرد. این قرآنها با تکنیک حکاکی دقیق روی ورقهای فلزی طراحی شدهاند و هر نسخه دارای ویژگیهای منحصر به فردی است. وزن این آثار از ۳ تا ۱۸ کیلوگرم متغیر است.
5. وبینار «تئاتر عروسکی ایران، سنت چند هزار ساله»
مرکز ایران و فرانسه در ادامه سلسله نشستهای فرهنگی خود، وبیناری با عنوان «تئاتر عروسکی ایران، سنت چند هزار ساله» برگزار میکند. این وبینار با حضور فردین مرتضوی، نویسنده تئاتر و ژان کلود ووآزن، باستانشناس فرانسوی، روز چهارشنبه ۲۶ دی از ساعت ۱۸ تا ۱۹ به وقت محلی برگزار خواهد شد.
6. کتاب «باغ کیانوش» به چاپ بیستودوم رسید
کتاب «باغ کیانوش» نوشته علیاصغر عزتیپاک که داستانی جذاب از زندگی مردم در یکی از روستاهای اطراف همدان را روایت میکند، به چاپ بیستودوم رسید. این اثر تاکنون ۶۰ هزار نسخه فروش داشته و تیزر پویش کتابخوانی آن نیز به تازگی منتشر شده است.
7. لوگو و لوگوموشن فیلم سینمایی «خاتی» منتشر شد
فیلم سینمایی «خاتی» به کارگردانی فریدون نجفی، نویسندگی احمد رفیعزاده و تهیهکنندگی محمد کمالیپور، به بخش مسابقه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر راه یافته است. لوگو و لوگوموشن این فیلم توسط محمدرضا شریفینیا و یوسف بخشایش طراحی و منتشر شده است.
8. فیلم جدید اصغر فرهادی در نیویورک فیلمبرداری میشود
اصغر فرهادی، کارگردان سرشناس ایرانی، در حال آمادهسازی فیلم جدید خود است که قرار است در نیویورک فیلمبرداری شود. این فیلم، سومین اثر بینالمللی فرهادی پس از «گذشته» و «همه میدانند» خواهد بود. هنوز جزئیاتی از داستان یا بازیگران این فیلم منتشر نشده است.
9. درگذشت کلود جرمن جونیور، بازیگر برنده اسکار
کلود جرمن جونیور، بازیگر آمریکایی که در سال ۱۹۴۶ برای بازی در فیلم «گوزن یکساله» برنده جایزه اسکار شده بود، در سن ۹۰ سالگی درگذشت. او یکی از کمسنترین برندگان جایزه اسکار در تاریخ سینما بود و مدیریت جشنواره بینالمللی فیلم سنفرانسیسکو را نیز بر عهده داشت.
10. واکنش آنتونی هاپکینز به آتشسوزی خانهاش
سر آنتونی هاپکینز، بازیگر برنده اسکار، به از دست دادن خانهاش در آتشسوزیهای لسآنجلس واکنش نشان داد و در شبکههای اجتماعی به اهمیت عشق و همدلی در مواجهه با مصائب اشاره کرد. این آتشسوزیها جان ۲۴ نفر را گرفته و هزاران نفر را بیخانمان کرده است.
تا صبحانه خبری دیگر از میزهنری، روزتان پر از نغمههای هنری باشد!