اخبارسینما و تئاترکتاب و ادبیاتموسیقی و هنرهای تجسمینگاه هفته

نگاه هفته !

به بخش“نگاه هفته”خوش آمدید


به گزارش گروه فرهنگ و هنر میزهنری، این هفته اخبار مهمی از دنیای موسیقی، هنرهای تجسمی، ادبیات و تئاتر منتشر شد. از نشست‌های خبری و جشنواره‌های تازه تا تغییرات مدیریتی و آمار فروش نمایش‌ها، تحولات گسترده‌ای در حوزه فرهنگ و هنر رقم خورد. از یک سو، موسیقی فجر در تهران و استان‌ها گسترش یافت و از سوی دیگر، نمایش‌های صحنه‌ای با استقبال روبه‌رو شدند. در حوزه کتاب، رونمایی‌ها و انتصابات جدید خبرساز شد و در تئاتر، برنامه‌های جدید و نشست‌های تخصصی برگزار شد.

همراه ما باشید تا با جزئیات بیشتر این رویدادها آشنا شوید.

 

موسیقی و تجسمی

▪︎ نشست خبری چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر با حضور احمد صدری، رضا مهدوی و محمدعلی مرآتی در تالار وحدت برگزار شد. صدری با اشاره به اهمیت عدد چهل، از تلاش‌های گذشته در برگزاری جشنواره تقدیر کرد و بر ضرورت آسیب‌شناسی برای پیشرفت بیشتر تأکید نمود.

▪︎ نخستین جشنواره ملی موسیقی فجر در خراسان رضوی به صورت غیررقابتی و با محوریت «وفاق ملی» در نیشابور برگزار می‌شود. این جشنواره از ۲۳ تا ۲۹ بهمن ماه میزبان گروه‌های موسیقی از سراسر کشور خواهد بود.

▪︎ پروژه «تار و تاریخ» به صدمین گام خود رسید و در کنار گنبد قابوس با موسیقی ترکمن همنوا شد. این پروژه به همت میدیا فرج‌نژاد اجرا شده و اثری با عنوان «گمشده در نبود تو» را ارائه کرد.

▪︎ عبدالجبار کاکایی از تغییرات مثبت در داوری آثار مستقل ترانه‌سرایان در چهلمین جشنواره موسیقی فجر خبر داد. این تغییرات امکان ارسال مستقل آثار و داوری جداگانه را برای ترانه‌سرایان فراهم کرده است.

▪︎ حامد جلیلی، مسئول دفتر سرود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، استعفای خود را اعلام کرد. وی از پایان کار این دفتر خبر داد و اعلام کرد که دیگر فعالیتی در این زمینه نخواهد داشت.

▪︎ پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر با انجمن‌های علمی هنر و ادبیات تطبیقی و باستان‌شناسی ایران توافق‌نامه همکاری برای انتشار فصلنامه «گلستان هنر» منعقد کرد.

▪︎ خانه موسیقی ایران مسترکلاس «نحوه آموزش از صفر تا استانداردهای بین‌المللی» با تدریس کلارا بوکوچاوا برگزار می‌کند. این کلاس در دوم و سوم اسفند ماه به صورت حضوری و آنلاین ارائه خواهد شد.

▪︎ طراح تندیس چهلمین جشنواره موسیقی فجر، نماد بلبل را به عنوان نشانی از نغمه‌خوانی و خوش‌آوایی در طراحی پوستر و تندیس جشنواره معرفی کرد.

▪︎ پنجمین اجرای «طرز تازه» با حضور آنسامبل «نیواک» در تالار رودکی برگزار شد. این کنسرت شامل اجرای دوئت ویلن و ویلنسل با آثاری از بتهوون و کُدای بود.

▪︎ آلبوم «اشک مجنون» با نوازندگی شاگرد زنده‌یاد اسدالله ملک و آهنگسازی بهنام خدارحمی منتشر شد.

▪︎ وزیر علوم از استاد شاهین فرهت، آهنگساز و استاد بازنشسته موسیقی دانشگاه تهران، تقدیر کرد و در مورد آموزش عالی هنر با وی مشورت نمود.

▪︎ نمایشگاه گروهی نقاشی «نغمه رنگ» به همت نوید افشاریان‌زاده و با مشارکت ۳۱ هنرجویش برگزار می‌شود. این نمایشگاه شامل آثار با تکنیک‌های مختلفی مانند پاستل گچی، آبرنگ و سیاه قلم است.

▪︎ نمایشگاه عکس «پرتره‌های ایران، ۲۰۲۲» از ۱۴ تا ۲۳ بهمن در خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود. این نمایشگاه شامل عکس‌های آنالوگ الکساندر آرمینجون است که پیشتر در پارلمان فرانسه نیز به نمایش درآمده بود.

▪︎ پروژه «کوره مجسمه» در محوطه باغ فرهنگسرای نیاوران رونمایی شد. این پروژه بازآفرینی یکی از آثار استاد محمدمهدی انوشفر بود که توسط مجید ضیایی و دیگر هنرمندان اجرا شد.

▪︎ چهلمین جشنواره موسیقی فجر علاوه بر تهران، در ۲۰ استان کشور نیز برگزار می‌شود. این جشنواره شامل جایزه‌ای با عنوان «صلح و مقاومت» برای اجرای آثاری با موضوع جبهه مقاومت است.

▪︎ دوازدهمین دوسالانه سرامیک ایران با معرفی برگزیدگان و شایسته‌های تقدیر به کار خود پایان داد. این مراسم با حضور معاون هنری وزارت فرهنگ در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

▪︎ دکتر مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز پنجشنبه در دیدار با اعضای شوراهای سیاست‌گذاری جشنواره‌های فجر بر لزوم همدلی برای حل مشکلات تأکید کرد و گفت که دعوا راه‌حل نیست. وزیر فرهنگ نیز از کم‌توجهی به فرهنگ انتقاد کرد و خواستار تشکیل کارگروه اقتصاد و فرهنگ شد. هنرمندان حاضر مشکلاتی چون ممنوع‌الکاری و سانسور آثار را مطرح کردند.

 

کتاب و ادبیات

▪︎ نشست «همراه با داریوش شایگان و اندیشه‌هایش» در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. این مراسم به مناسبت نودمین سالگرد تولد شایگان، با حضور شخصیت‌هایی مانند ژاله آموزگار و علی دهباشی برگزار شد و کتاب «سلوک در کناره‌ها» اثر محمدمنصور هاشمی نیز رونمایی گردید.

▪︎ کنگره شعر قدسیان ویژه شاعران اهل سنت در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

▪︎ چاپ پنجم رمان «به خونسردی» اثر ترومن کاپوتی با ترجمه باهره راسخ توسط انتشارات امیرکبیر منتشر شد. این کتاب به بررسی یک کشتار واقعی در آمریکا می‌پردازد.

▪︎ ابراهیم حسن بیگی به عنوان دبیر علمی و اجرایی سومین دوره جشنواره ملی داستان کیش منصوب شد. این جشنواره با هدف ارتقای داستان‌نویسی اقلیمی جنوب برگزار می‌شود.

▪︎ دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، احکام جدیدی برای معاونت‌های مختلف این نهاد صادر کرد.

▪︎ انتخابات هیات مدیره و بازرس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.

▪︎ نسخه کامل دیوان حافظ با تصحیح رشید عیوضی به زودی توسط انتشارات امیرکبیر تجدید چاپ می‌شود.

▪︎ کتاب «کشکول مهاجرت؛ گنجینه سخن» نوشته حسن گل محمدی توسط انتشارات جامی منتشر شد.

▪︎ فراخوان جایزه ادبی کیش و سومین جشنواره داستان کوتاه جنوب منتشر شد.

▪︎ ششمین نشست پیوندهای فرهنگی و تمدنی ایران و اوراسیا در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار می‌شود.

▪︎ چهار کتاب طنز جدید توسط انتشارات سوره‌مهر منتشر شدند.

▪︎ رهبر انقلاب در تقریظی بر کتاب «معبد زیرزمینی» از پرداختن به بخش‌های حاشیه‌ای دفاع مقدس تقدیر کردند.

▪︎ محسن جوادی به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران منصوب شد.

▪︎ فراخوان ملی «شعر قدسیان» با هدف شناسایی و حمایت از برترین شاعران اهل سنت کشور، به‌ویژه طلاب و روحانیون این جامعه، منتشر شد.

▪︎ اعضای کتابخانه ملی ایران در نامه‌ای به رئیس جمهور از توقف خدمات شبانه‌روزی کتابخانه گلایه کردند. این خدمات از آذرماه ۱۴۰۱ به دلیل مصرف بهینه انرژی متوقف شده است.

 

تئاتر

▪︎ آمار فروش نمایش‌های اجراشده در تماشاخانه ایرانشهر از ۲۷ آذر تا ۱ بهمن ۱۴۰۳ اعلام شد.

«خانه‌ عروسک؛ قسمت دوم» (محسن علیخانی) – ۲۷ اجرا، ۱۳۹۴ تماشاگر، ۲۶۰ میلیون تومان فروش.

«هدویگ» (نادر برهانی‌مرند) – ۲۸ اجرا، ۳۰۸۳ تماشاگر، ۷۶۲ میلیون تومان فروش.

«نامه‌های بی‌نام و نشان» (آرش دهقان‌شاد) – ۲۵ اجرا، ۳۴۰۱ تماشاگر، ۶۶۰ میلیون تومان فروش.

«باغ دکتر کوک» (ملودی آرام‌نیا) – ۲۶ اجرا، ۴۷۱۲ تماشاگر، ۱ میلیارد و ۳۸۶ میلیون تومان فروش.

▪︎ نشست تخصصی «فناوری‌های نوین و آینده‌پژوهشی نمایشنامه‌نویسی در ایران» با حضور اساتید و پژوهشگران تئاتر در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

▪︎ تماشاخانه ملک آیین نکوداشتی برای گلاب آدینه، نویسنده و کارگردان تئاتر، به مناسبت اجرای نمایش «جشنواره الفبا» برگزار کرد و هدایایی به وی اهدا شد.

▪︎ ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، از نمایش «آب برای ماهی‌ها» در مرکز تئاتر مولوی دیدن کرد و بر اهمیت تئاتر در ایجاد ارتباطات فرهنگی تأکید نمود.

▪︎ تالار هنر، سالن تخصصی نمایش‌های کودک و نوجوان، فراخوانی برای تقویت نمایش‌های حرفه‌ای و استعدادهای جوان منتشر کرد.

▪︎ کتاب (کاتالوگ) جشنواره تئاتر فجر با مدیر مسئولی خیرالله تقیانی‌پور و سردبیری امید بی‌نیاز منتشر شد.

▪︎ نمایشنامه‌خوانی «افعی سرگشته» به مناسبت نودمین زادروز علی نصیریان در تماشاخانه طهران اجرا می‌شود.

▪︎ نمایش «اشتراکی» به کارگردانی مرتضی شاه‌کرم با بازی مسعود کرامتی و دیگر بازیگران از ۱۷ بهمن در تماشاخانه ایران‌شهر روی صحنه می‌رود.

▪︎ سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در دیدار با شهردار تهران بر لزوم توسعه و ترمیم فضاهای فرهنگی و هنری در تهران تأکید کرد.

▪︎ پرفورمنس «الف نون الف ر» به طراحی و اجرای بهمن عباسپور در خانه هنرمندان ایران اجرا شد.

▪︎ فراخوان هفتمین همایش ملی تئاتر خیابانی راهیان نور در خوزستان منتشر شد.

▪︎ نمایش «رستگاری» به کارگردانی معین اسماعیلی از ۱۴ بهمن در خانه هنر دیوار روی صحنه می‌رود.

▪︎ نمایش «کِرِشِن‌دو» به نویسندگی پویا سعیدی و کارگردانی فرشید روشنی در روزهای پایانی بهمن اجرا می‌شود.

▪︎ نمایش «لاله‌زاری‌ها» نوشته و کارگردانی محمدرضا آزادفر از ۱۵ بهمن در تماشاخانه سنگلج روی صحنه می‌رود.

▪︎ نشست صمیمانه سرپرست اداره‌کل هنرهای نمایشی و دبیر جشنواره تئاتر فجر با مهمانان بین‌الملل برگزار شد.

▪︎ آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر  ۱۳ بهمن در تالار وحدت برگزار می‌شود و برگزیدگان بخش‌های مختلف معرفی خواهند شد.

▪︎ نامزدهای دریافت جایزه در بخش به‌علاوه فجر ۱ در چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی شدند.

 

“سپاس از همراهیتان”

منبع
https://MizeHonari.ir/14_848/
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *