صبحانه خبر !

به گزارش میزهنری، در این صبحانه خبر، شما را با تازهترین رویدادهای هنری و فرهنگی آشنا میکنیم. از اجرای موسیقی فیلمهای معروف تا مراسمهای بزرگ تجلیل از چهرههای برجسته، همچنین نمایشگاههایی که سنت و نوآوری را در هم میآمیزند. در دنیای ادبیات، جوایز مهم معرفی شده و در سینما، تحولات جدید در حال وقوع است.همچنین، تغییرات قابل توجهی در عرصه رسانه و دوبله در حال شکلگیری است و برخی از نمایشها و سریالها در حال بررسی و اصلاح محتوا هستند. این گزارش نگاهی به مهمترین تحولات فرهنگی و هنری ایران و جهان دارد که در روزهای آینده مورد توجه قرار خواهند گرفت.
با ما همراه باشید تا جزئیات بیشتری از این رویدادها را بررسی کنیم.
۱. اجرای ارکستر راشاک در برج آزادی
ارکستر راشاک به سرپرستی حمیدرضا پورعابد ابیانه، یکشنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۳، ساعت ۱۹ در سالن اصلی مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی به روی صحنه میرود. این ارکستر مجموعهای از آثار برجسته موسیقی فیلم را اجرا خواهد کرد که شامل قطعاتی از آهنگسازان مطرحی مانند مایک بت (کاروانها)، رامین جوادی (بازی تاج و تخت)، ونجلیس (فتح بهشت)، هانس زیمر (دزدان دریایی کارائیب و اینتراستلار)، کلینت منسل (مرثیهای برای یک رویا) و یوجن دوگا (والس گرامافون) است. محمدرضا بشیری به عنوان کنسرت مایستر در این اجرا حضور خواهد داشت و تمامی قطعات توسط محمدرضا بشیری، حمیدرضا پورعابد ابیانه و رهام براری تنظیم شده است. علاقهمندان میتوانند برای تهیه بلیت به سایت ایران کنسرت مراجعه کنند.
۲. بیستمین مراسم «شب موسیقی» خانه موسیقی ایران
این مراسم شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳، ساعت ۱۹:۳۰ در سالن همایشهای رزمال برگزار میشود. این مراسم همزمان با بیست و پنجمین سال تأسیس خانه موسیقی ایران برگزار میشود و طی آن برگزیدگان هشتمین دوسالانه آلبوم موسیقی معرفی و مراسم پاسداشت چند تن از بزرگان و چهرههای فاخر موسیقی ایران برگزار خواهد شد. اجرای موسیقی سنتی، پاپ، نواحی، کلاسیک و… از دیگر برنامههای این مراسم است. اعضای خانه موسیقی ایران میتوانند از طریق واتساپ خانه موسیقی ایران به شماره ۰۹۳۶۴۱۱۳۱۰۰ اقدام به تهیه بلیت کنند.
۳. نمایشگاه مشبککاری با چوب در تالار آسمان
این نمایشگاه با رویکردی نوین و تلفیقی از سبکهای سنتی و مدرن، روز ۱۷ اسفند ۱۴۰۳ در تالار آسمان افتتاح میشود. این نمایشگاه به معرفی آثار هنرمندی میپردازد که با الهام از عشق واقعی، قطعاتی بینظیر خلق کرده است. آثاری که نهتنها جلوهای از هنر اصیل ایرانی را به نمایش میگذارند، بلکه مفاهیمی عمیق از مهر، وفاداری و ارتباطات انسانی را نیز در خود جای دادهاند. بازدید از این نمایشگاه از ۱۹ تا ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ در میدان آزادی، مجموعه فرهنگی و هنری برج آزادی امکانپذیر است.
۴. ثبتنام بخش بینالملل نمایشگاه کتاب تهران
ناشران، موسسات فرهنگی، نهادها، انجمنها و تشکلهای نشر، آژانسهای ادبی، سفارتخانهها و سایر فعالان فرهنگی عرصه بینالملل از ۱۴ تا ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ فرصت دارند تا برای حضور در بخش بینالملل سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ثبتنام کنند. این نمایشگاه از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مصلای امام خمینی(ره) با شعار «بخوانیم برای ایران» برگزار میشود.
۵. نامزدهای جایزه ادبی استلا ۲۰۲۵
جایزه استلا، یکی از معتبرترین جوایز ادبی استرالیا، فهرست بلند نامزدهای سال ۲۰۲۵ خود را اعلام کرد. این فهرست شامل ۱۲ اثر برتر در حوزههای داستانی، غیرداستانی و شعر است. برخی از نامزدها عبارتند از: «زبان اندام» نوشته دیلین هاردکاسل، «همیشه خواهد بود» نوشته مایکائلا ساندرز، «محکومین سیاه» نوشته سانتیلا چینگایپ، «شاهد سیاه» نوشته امی مک کوایر، «لانه» نوشته ملانی چنگ، «کاکتوس راکتی برای معشوق» نوشته سماح صباوی، «کوه ناگ» نوشته منیشا انجلی، «مشائی» نوشته شر تان، «رپچر» نوشته امیلی مگوایر، «نظریه و عمل» نوشته میشل دو کرتسر، «لاغری» نوشته اینگا سیمپسون و «ترجمهها» نوشته جومانا عبده. فهرست نهایی شش نامزد نهایی در ۱۹ فروردین و برنده در ۲ خرداد ۱۴۰۴ اعلام خواهد شد.
۶. اجرای نمایش «تراس» در تماشاخانه طهران
نمایش «تراس» نوشته ژان کلود کریر با ترجمه اصغر نوری، طراحی و کارگردانی فاطمه زمانی و تهیهکنندگی اسماعیل رضوی از ۱۲ تا ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ در سالن مدهآ تماشاخانه طهران اجرا میشود. این نمایش با بازی ملینا مشایخی، رسول صانعی، یاسمن فنائیان، فاطمه ثروتی، محمد دنیوی، مسیح شانظری، رسول صانعی، دانیال حسینپور، مسعود تاجکریمی، سیدصالح حسینی و هادی طالبی ساعت ۱۹ میزبان مخاطبان خواهد بود. علاقهمندان میتوانند برای تهیه بلیت به سایت تیوال مراجعه کنند.
۷. انتشار ماهنامه هنری «صحنه» ویژه اسفند و فروردین
ماهنامه هنری «صحنه» ویژه اسفند ۱۴۰۳ و فروردین ۱۴۰۴ در شماره ۷ و ۸ به سردبیری نصرالله قادری منتشر شد. این شماره به موضوعات متنوعی در بخشهای مختلف پرداخته است، از جمله آوانگاردیسم در ادبیات نمایشی ایران، شرح و بررسی درام تاریخی مذهبی ایران، زندگی هنری قاسم هاشمینژاد، و مطالبی درباره سایمون استیونز و آثارش. این ماهنامه از انتشاراتهای ققنوس، بیدگل، پارت و… قابل دریافت است.
۸. اصلاح محتوای سریال «تاسیان»
رئیس مجمع رسانههای صوت و تصویر فراگیر ایران از همکاری تیم تولید سریال «تاسیان» و پلتفرم فیلیمو با ساترا برای اصلاح محتوای این سریال خبر داد. طبق توافق انجام شده، قسمت چهارم سریال قبل از صدور مجوز انتشار در هیچ بستری منتشر نخواهد شد.
۹. نشست تخصصی دوبلاژ در سینمای ایران
این نشست روز چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ در پردیس سینمایی چارسو برگزار میشود و به بررسی وضعیت دوبله در سینمای ایران اختصاص دارد. موضوعاتی همچون نقش دوبله در معرفی سینمای جهان به مخاطبان ایرانی، رابطه سینمای هنری و تجربی و هنر دوبلاژ، تفاوت تماشای فیلم با دوبله و زیرنویس فارسی، و رابطه دوبله و تکنولوژیهای روز مورد بحث قرار خواهد گرفت. حضور در این مراسم برای علاقهمندان آزاد و رایگان است.
۱۰. کاهش بینندگان مراسم اسکار ۲۰۲۵
نود و هفتمین دوره اسکار با کاهش ۷ درصدی بیننده نسبت به سال گذشته روبرو شد و ۱۸.۰۷ میلیون بیننده داشت. این مراسم همچنان پربینندهترین رویداد تلویزیونی شبانه در حوزه سرگرمی است، اما بینندگان آن در سالهای اخیر به دلیل ظهور پلتفرمهای استریم کاهش یافتهاند. اسکار ۲۰۲۵ در شبکههای اجتماعی ۱۰۴.۲ میلیون تعامل داشته و به بحثبرانگیزترین برنامه تلویزیونی فصل تبدیل شده است.
تا صبحانه خبری دیگر از میزهنری، روزتان پر از نغمههای هنری باشد!