
به بخش“نگاه هفته”خوش آمدید.
به گزارش گروه فرهنگ و هنر میزهنری،هفتهای پر از رویدادهای فرهنگی و هنری سپری شد،از افتتاح نمایشگاههای تجسمی که به بزرگداشت مفاخر فرهنگی اختصاص داشتند تا رونمایی از آثار پژوهشی در حوزه موسیقی،در دنیای موسیقی، انتشار آثار جدید و برگزاری کنسرتها، بار دیگر نقش این هنر در ارتباط با مخاطبان را برجسته کرد. در حوزه ادبیات، کتابهای تازهای به بازار آمدند، نشستهای تخصصی برگزار شد و نامزدهای جوایز معتبر معرفی شدند. در تئاتر نیز اجراهای تازهای روی صحنه رفتند و فراخوان جشنوارههای مختلف، نویدبخش رویدادهای آتی بود. این مجموعه از اتفاقات نشان میدهد که هنر، همچنان زنده و پویا به مسیر خود ادامه میدهد.
همراه ما باشید تا با جزئیات بیشتر این رویدادها آشنا شوید.
موسیقی وتجسمی
▪︎ آیین افتتاحیه نمایشگاه تجسمی حکیم نظامی گنجوی به مناسبت چهارمین دوره بزرگداشت وی در دانشگاه بینالمللی سوره با حضور مریم جلالی و محمد شالویی برگزار شد.
▪︎ کتاب «تاریخ موسیقی ایران از اساطیر تا پهلوی» تالیف ابوالفضل زندهبودی در موزه تاریخ طبیعی دانشگاه شیراز رونمایی شد.
▪︎ اولین موسیقی با آواز گروه «کولی بند» به سرپرستی بهروز فرمانی با عنوان «مدلی جیپسی» در بازار ایران و جهان منتشر شد.
▪︎ نمایشگاهی از مجموعه «تروماکیا» اثر پابلو پیکاسو به همراه آثار هنرمندان ایرانی و خارجی در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
▪︎ نخستین بزرگداشت محمد فلاحی، خواننده موسیقی سنتی ایران، پس از ۱۵۰ سال با رونمایی از مستند و مجموعه آثار او برگزار میشود.
▪︎ آیدین نورمحمدی قطعهای موسیقی به رئیس بخش پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی ایران و اهداکنندگان اعضا اهدا کرد.
▪︎ کنسرت «هیچانهخوانی» توسط گروه موسیقی دیبک و دانگ در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
▪︎ سفیر اسپانیا در ایران درباره آثار پیکاسو و پیام صلح و همزیستی آنها سخن گفت.
▪︎ نمایشگاه عکسهای سعدی افشار با عنوان «پرترههای سیاه» در خانه هنرمندان ایران برپا میشود.
▪︎ فراخوان نخستین جشنواره شعر و موسیقی «تماشاگه راز» با موضوع مناجات منتشر شد.
کتاب و ادبیات
▪︎ نشست مجازی «ماه خدا» با حضور شاعران و اهالی ادب کشورهای حوزه ایران فرهنگی به میزبانی گروه بینالمللی هندیران برگزار شد.
▪︎ مجموعه شعر غزه به سه زبان انگلیسی، عربی و روسی توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شد.
▪︎ کتاب «انجیرهای نقرهای» نوشته مجید ملامحمدی و تصویرگری سید رسول نبوی توسط انتشارات کتاب جمکران منتشر شد. این کتاب شامل ۱۴ داستان درباره زندگی علما است.
▪︎ تورج رهنما، استاد دانشگاه، مترجم و پژوهشگر زبان آلمانی، در ۸۷ سالگی درگذشت. او تحصیلات خود را در آلمان گذراند و در رشته ادبیات آلمانی، روانشناسی و تعلیم و تربیت تخصص داشت.
▪︎ ناشران سراسر کشور میتوانند از ۲۰ تا ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ برای حضور در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ثبتنام کنند.
▪︎ کتاب «چمدانهای باز» نوشته سیدمحسن روحانی، شامل روایتهایی از مهاجران در آمریکا، به چاپ پنجم رسید.
▪︎ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اهمیت گسترش کتابخانهها تأکید کرد و گفت توسعه کتابخانهها باید با کمک منابع دولتی و خصوصی جدیتر گرفته شود.
▪︎ نامزدهای نهایی رقابت ادبی «مدال کارنگی» اعلام شدند و نام «لورین چایلد» پس از ۲۵ سال بار دیگر در فهرست نامزدها قرار گرفت.
▪︎ جلد اول «یادداشتهای روزانه جلال آلاحمد» با تدوین محمدحسین دانایی منتشر شد. این کتاب بخشی از زندگی و افکار جلال آلاحمد را بازتاب میدهد.
▪︎ ابراهیم حیدری، غلامرضا طریقی را به عنوان معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران منصوب کرد.
▪︎ کتاب «این کندو مالِ او» به قلم گروهی از نویسندگان با تصویرسازی محمدرضا دوستمحمدی توسط نشر ادامه منتشر شد. این کتاب به روایت فرهنگ ایرانی و اسلامی در یک روستای شمالی میپردازد.
تئاتر
▪︎ انتخابات داخلی هیات مدیره انجمن تعزیه ایرانیان برگزار شد و علی عزیزی به عنوان رئیس هیات مدیره و احد صدقی به عنوان مدیرعامل انجمن تعزیه ایرانیان تعیین شدند. مجمع عمومی و انتخابات اعضای هیات مدیره و بازرس انجمن در تالار محراب برگزار شد. در این جلسه، ضمن تشکر از زحمات اعضای پیشین، برنامههای آتی انجمن مورد بحث قرار گرفت و انتخابات داخلی بر اساس اساسنامه انجام شد.
▪︎ فراخوان دومین جشنواره تئاتر دانشگاه معماری و هنر پارس در ۵ بخش منتشر شد. این جشنواره اواخر بهار ۱۴۰۴ برگزار میشود و دانشجویان از تمام دانشگاهها میتوانند آثار خود را ارسال کنند. جشنواره در نیمه دوم خردادماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.
▪︎ فراخوان نخستین جشنواره بینالمللی نقالی و پردهخوانی سیمرغ برای اردیبهشتماه ۱۴۰۴ منتشر شد. این جشنواره در مشهد برگزار میشود و هدف آن معرفی فرهنگ و ادبیات غنی ایران است.
▪︎ فراخوان نخستین جشنواره ملی تئاتر «ستاره ناهید» (جایزه استاد محمد معین) برای برگزاری در استان گیلان منتشر شد. این جشنواره با هدف شناخت فرهنگ و تمدن ایران و ایجاد جذابیت برای نسل جوان برگزار میشود.
▪︎ نمایش کمدی «جگر هندی» به کارگردانی رحمت امینی و با الهام از داستانهای گلستان سعدی از ۷ فروردین ۱۴۰۴ در تماشاخانه سنگلج اجرا میشود.
▪︎ نمایش «کالیگولا» به نویسندگی و کارگردانی مهرداد مصطفوی از ۷ فروردین در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر اجرا میشود. این نمایش بر اساس نمایشنامه آلبر کامو است.
▪︎ نمایش «مهمانی شام» به کارگردانی حسام انوری از ۱۰ فروردین در پردیس تئاتر شهرزاد اجرا میشود. این نمایش کمدی بر اساس نمایشنامه نیل سایمون است و روایتگر یک مهمانی مرموز است.
▪︎ نمایش «ذرات آشوب» به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم پشتکوهی از ۷ فروردین در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر اجرا میشود. رویا جاویدنیا و مهدی حسینینیا از بازیگران این نمایش هستند.
▪︎ نمایش «چلوکبابی حاجی مولوی» به نویسندگی علی صفری و کارگردانی رها حاجیزینل از ۲۱ اسفند در عمارت نوفللوشاتو اجرا میشود. پوستر این نمایش با طرحی از امین قنبری رونمایی شد.
▪︎ نمایش «آسایشگاه» به نویسندگی و کارگردانی رضا زمانی با موضوع بررسی مشکلات آسایشگاه معلولین در ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ در عمارت نوفللوشاتو اجرا میشود.
▪︎ نمایش «شک» به نویسندگی جان پاتریک شنلی و کارگردانی کورش سلیمانی از ۱۷ فروردین در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر اجرا میشود. رویا افشار و بهنام تشکر از بازیگران این نمایش هستند.
▪︎ نمایش «بازی استریندبرگ» به کارگردانی محمدرضا مالکی از ۱۷ فروردین در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر اجرا میشود. این نمایشنامه نوشته فردریش دورنمات است.
▪︎ دور دوم اجرای نمایش «منگی» به نویسندگی و کارگردانی محمدامین سعدی از ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ در تئاتر هامون روی صحنه میرود. این نمایش اقتباسی از رمان «منگی» نوشته ژوئل اگلوف است و در فضای پستمدرن روایت میشود.
“سپاس از همراهیتان”