اخبارسینما و تئاترکتاب و ادبیاتموسیقی و هنرهای تجسمیمیزهنری

تحول فرهنگی اصفهان در سال ۱۴۰۴؛ از شهر هنر تا توسعه سینما

سیدمهدی سیدین‌نیا، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، در گفت‌وگوی اختصاصی با این رسانه، از برنامه‌ها و پروژه‌های مهم فرهنگی و هنری این استان در سال ۱۴۰۴ خبر داد؛ پروژه‌هایی که با هدف حمایت از تولیدات فرهنگی، ارتقای سطح هنر و فرهنگ عمومی و ایجاد فضاهای جدید برای هنرمندان در دست اجرا هستند.


به گزارش میزهنری، سیدمهدی سیدین‌نیا، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ما از برنامه‌ها و پروژه‌های مهم فرهنگی و هنری این استان در سال ۱۴۰۴ خبر داد.
وی با اشاره به برنامه توسعه هفتم، بر لزوم حمایت از تولیدات فرهنگی و هنری تأکید کرد و گفت: «برنامه‌های ما در استان اصفهان مبتنی بر اسناد بالادستی و با هدف تولید محصول، برگزاری رویدادها و حمایت از پژوهش‌های کاربردی در حوزه فرهنگ و هنر تدوین شده است.»

طرح «شهر هنر اصفهان» و چشم‌انداز فرهنگی استان

سیدمهدی سیدین‌نیا با اشاره به پروژه کلیدی «شهر هنر اصفهان» توضیح داد که این طرح یکی از مهم‌ترین برنامه‌های استان در حوزه فرهنگ و هنر است. وی در این باره گفت: «شهر هنر اصفهان به عنوان یکی از پروژه‌های بزرگ فرهنگی استان در سال‌های آینده مطرح است. تفاهم‌نامه‌ای بین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری اصفهان در حال تهیه است که این پروژه را در سال ۱۴۰۴ آغاز کنیم. مطالعات نظری و امکان‌سنجی پروژه انجام شده و امیدواریم با اجرای آن، به توسعه فرهنگ و هنر در سطح ملی کمک کنیم.»

وی همچنین افزود که در این پروژه، زمین‌های مورد نیاز برای ساخت این شهر فراهم شده و مراحل بعدی پیگیری خواهد شد. این پروژه می‌تواند به نقطه عطفی در رشد هنرهای تجسمی، موسیقی و تئاتر در استان تبدیل شود.

تجلیل از هنرمندان اصفهانی و احیای جوایز ادبی استان

سیدین‌نیا در ادامه از برنامه‌های ویژه‌ای برای تجلیل از هنرمندان استان اصفهان در اردیبهشت‌ماه خبر داد و گفت: «در این مراسم، که به‌صورت ویژه از هنرمندان در حوزه‌های مختلف فرهنگ و هنر تقدیر خواهد شد، جمعی از اهالی فرهنگ، مولفین و اساتید هنر مورد تجلیل قرار می‌گیرند. همچنین جایزه ادبی اصفهان که مدتی تعطیل بوده، دوباره فعال خواهد شد و به نویسندگان در عرصه داستان، شعر و پژوهش اعطا می‌شود.»

وی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های هنری استان افزود: «ما در اصفهان بیش از ۵۲ هنرمند با نشان درجه‌یک هنری بالای ۶۰ سال داریم و همچنین تعدادی از هنرمندان زیر ۶۰ سال نیز دارای نشان درجه‌یک هنری هستند. علاوه بر این، حدود ۵۰۰۰ نفر عضو صندوق هنر در استان هستند که بسیاری از آن‌ها از اساتید و بزرگان حوزه‌های مختلف هنری محسوب می‌شوند.»

برنامه‌های توسعه سینما و حمایت از فیلم‌سازان جوان

سیدین‌نیا در پاسخ به سیدمهدی موسوی، درباره برنامه‌های توسعه سینماها و راهکارهای حمایت از فیلم‌سازان جوان در استان اصفهان گفت: «سینماها یکی از ارکان مهم فرهنگی استان هستند و در سال ۱۴۰۴ برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا تعداد سینماهای استان را به ۱۰۰ عدد برسانیم. همچنین، در مکان‌هایی که امکان ساخت سینما وجود ندارد، سینمای سیار راه‌اندازی خواهیم کرد. علاوه بر این، برای حمایت از فیلم‌سازان جوان، سرمایه‌گذاری ویژه‌ای در زمینه تولید فیلم‌های بلند و کوتاه انجام خواهیم داد. این سرمایه‌گذاری می‌تواند فرصتی برای فیلم‌سازان جدید فراهم کند تا آثارشان را تولید و عرضه کنند.»

سیدمهدی سیدین‌نیا همچنین بر لزوم همکاری با بنیاد سینمایی فارابی برای حمایت از این پروژه‌ها تأکید کرد و بیان داشت که با افتتاح سینماهای جدید، این استان به قطب سینمایی کشور تبدیل خواهد شد.

حمایت از هنرستان هنرهای زیبا و تبدیل ساختمان‌های قدیمی به موزه

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان از توسعه هنرستان هنرهای زیبا در این استان خبر داد. وی گفت: «این هنرستان در سه فاز مختلف قرار دارد و ما در حال برنامه‌ریزی برای تبدیل ساختمان‌های قدیمی آن به موزه دائمی هستیم. فاز دوم هنرستان از سال‌ها پیش فعال بوده و در حال حاضر با بازسازی و توسعه آن، قصد داریم فضای مناسبی برای آموزش و پرورش هنرمندان جوان فراهم کنیم.»

این طرح علاوه بر ارتقای سطح آموزشی، به گسترش فعالیت‌های فرهنگی و هنری در استان کمک خواهد کرد.

پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام استان و افزایش بودجه عمرانی

سیدین‌نیا درباره پروژه‌های نیمه‌تمام استان اصفهان گفت: «در حال حاضر بسیاری از پروژه‌های عمرانی در استان ناتمام هستند. امیدواریم تا سال ۱۴۰۴ این پروژه‌ها به اتمام برسند. برای این منظور، بودجه عمرانی امسال نسبت به سال گذشته بیش از ۱۰ برابر افزایش یافته است و این اعتبارات می‌تواند به تکمیل پروژه‌ها کمک کند.»

وی همچنین افزود: «در سال‌های گذشته، تخصیص بودجه‌های عمرانی با تاخیر مواجه بود، اما با توجه به تخصیص مناسب بودجه در سال جاری، امیدواریم پروژه‌های ناتمام به سرعت تکمیل شوند.»

پروژه‌های نرم‌افزاری و توسعه فضای مجازی فرهنگی

سیدین‌نیا در پایان به اهمیت توسعه فعالیت‌های نرم‌افزاری اشاره کرد و گفت: «یکی از اولویت‌های ما در سال‌های آینده، توسعه برنامه‌های فرهنگی و هنری در فضای مجازی است. ما قصد داریم با کمک به تولید محتوا، تربیت نیروی انسانی و راه‌اندازی رویدادهای دیجیتال، دسترسی به فعالیت‌های فرهنگی و هنری را برای عموم مردم تسهیل کنیم.»

وی همچنین تأکید کرد که یکی از راه‌های موفقیت در این عرصه، استفاده از ظرفیت‌های گالری‌ها، سینماها و موسسات فرهنگی فعال است تا مردم بتوانند به راحتی از این امکانات بهره‌مند شوند.

سوابق مدیریتی و اجرایی

سیدمهدی سیدین‌نیا دانش‌آموخته کارشناسی ارشد تهیه‌کنندگی است. از جمله سوابق مدیریتی و اجرایی وی می‌توان به عضویت در هیأت منصفه مطبوعات استان اصفهان، عضویت در هیأت مدیره سینماهای حوزه هنری کشور، معاونت اجرایی امور استان‌های حوزه هنری کشور، ریاست حوزه هنری استان‌های اصفهان، آذربایجان شرقی و قم، معاونت سازمان فرهنگی شهرداری اصفهان و معاونت صداوسیمای مرکز اصفهان اشاره کرد.

 

سید مهدی موسوی

 

 

منبع
https://MizeHonari.ir/15_384/
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *