«رسم و راه سامورایی»: راهنمای فلسفه و اخلاقیات ژاپنیها

کتاب «رسم و راه سامورایی: آییننامه سلحشوران ژاپن» به قلم یاماموتو تسونه موتو و ترجمه هاشم رجب زاده توسط انتشارات جهانکتاب منتشر شد.
به گزارش میزهنری، کتاب «رسم و راه سامورایی: آییننامه سلحشوران ژاپن» نوشته یاماموتو تسونه موتو با ترجمه هاشم رجب زاده و به همت انتشارات جهانکتاب به چاپ رسیده است. این کتاب در ۲۲۲ صفحه، به بررسی فلسفه و اخلاقیات ساموراییها میپردازد.
ترجیعبند سخن هاگاکوره (آییننامۀ سلحشوران ژاپن) «مرگ» و «اندیشۀ مرگ» است. کتاب با این پیام آغاز میشود: «چنین یافتهام که طریقت سامورایی مرگ است. آنجا که میان مردن و زنده ماندن سرگردان باشی، بیدرنگ مرگ را برگزین اما چون کتاب را سراسر بخوانیم، نکته را درمییابیم و میبینیم که از مرگ، فلسفۀ زندگی ساخته است و پیام آن زیستنِ راستین و ارزشمند و انسانی است.»
هاگاکُوره زمان را ارزش نمینهد چرا که زمان و زمانه، حالها و کارها را رو به تباهی بیشتر میبرند. آنچه در فلسفۀ سامورایی ارزش دارد «زندگی در لحظه» است و حقیقتی جز لحظهبهلحظه بودنِ زندگی نیست.
این کتاب به بررسی سنت و اخلاقیات ساموراییها میپردازد که بهگمان بسیاری از پژوهشگران، زمینه و روحیۀ ژاپنی را ساخته است. ژاپن با وجود انزوای تاریخی، همیشه در درون خود در تب و تاب و تنش بوده و تاریخی پر فراز و نشیب داشته است. کتاب «رسم و راه سامورایی» به بررسی این تاریخ و تأثیرات آن بر فرهنگ و خصلتهای مردم ژاپن میپردازد.