اخبارسینما و تئاتر

هیأت انتخاب و داوری و آثار راه‌یافته بخش «فیلم‌» جشنواره «سهند» معرفی شدند

همزمان با معرفی هیأت انتخاب و داوری، آثار راه یافته بخش «فیلم» هفتادویکمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان تبریز-سهند که از ۲۲ تا ۲۵ اردی‌بهشت ۱۴۰۴ به میزبانی انجمن سینمای جوانان ایران- دفتر تبریز برگزار می‌شود، معرفی شدند.


به‌گزارش میزهنری،از روابط‌عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، هیأت انتخاب و داوری و آثار راه‌یافته هفتادویکمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان تبریز– سهند که آثار فیلم‌‌سازان را ارزیابی کرده‌اند، معرفی شدند.

بهمن ارک، سهیلا پور محمدی، حسین جمشیدی گوهری، شهرام مکری، محمدرضا مرادی، هنرمندانی هستند که آثار فیلم‌سازان متقاضی حضور در هفتادویکمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان تبریز را انتخاب کرده و آثار راه‌یافته به بخش‌ فیلم‌ را داوری می‌کنند.

 

بهمن ارک، کارگردان و نویسنده ایرانی، متولد ۱۳۶۸ در تبریز است. او دارای مدرک کارشناسی در رشته نقاشی ایرانی و فارغ‌التحصیل مدرسه ملی سینمای ایران است. ارک فعالیت هنری خود را در زمینه سینما با ساخت فیلم‌های کوتاه آغاز کرد و با آثاری چون «نجس»، «سیمین سینما»، «حیوان» و «آفتاب سوخته» توجه بسیاری را جلب کرد. او همچنین یک فیلم بلند ویدئویی با نام «سویوق» را در کارنامه دارد و با نخستین فیلم بلند سینمایی‌اش، «پوست»، موفقیت‌هایی کسب کرد. بهمن ارک علاوه بر کارگردانی، در زمینه نویسندگی نیز فعال بوده و به‌عنوان مشاور هنری و نویسنده مشترک در فیلم «ملاقات خصوصی» همکاری داشته است.

از جمله جوایز او می‌توان به جایزه دوم بخش سینه‌فونداسیون جشنواره فیلم کن برای فیلم «حیوان»، سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه جشنواره فیلم فجر، و جوایز متعدد بهترین فیلم، کارگردانی و فیلمنامه از جشنواره فیلم کوتاه تهران، جشن مستقل فیلم کوتاه و جشن خانه سینما اشاره کرد. فیلم «نجس» نیز موفق به دریافت جایزه بهترین فیلم بخش پرتو ایمان جشنواره فیلم کوتاه تهران شد و «آفتاب سوخته» عنوان بهترین فیلم کوتاه جشن تصویر سال را به دست آورد. فیلم «پوست» در جشنواره فیلم فجر سیمرغ هنر و تجربه را از آن خود کرد و در ادامه، جوایز بهترین فیلم اول، استعداد درخشان و خلاقیت را از جشن حافظ، جشن منتقدان و اولین دوره جوایز کانون کارگردانان ایران کسب کرد.

 

سهیلا پورمحمدی، کارگردان و فیلمساز متولد ۱۳۶۳ در رشت، فارغ‌التحصیل رشته مدیریت فرهنگی است. او فعالیت خود را در حوزه سینما از ساخت فیلم‌های کوتاه داستانی و مستند آغاز کرده و تاکنون بیش از بیست عنوان فیلم کوتاه داستانی، مستند کوتاه و مستند بلند را ساخته است.
از جمله آثار برجسته او می‌توان به فیلم‌های کوتاه «الگانس»، «بالشت مامان»، «ورما»، «جان داد»، «بغض خاک»، «چتر سیاه»، «سکانس آخر»، «سونامی»، «دَدَ چوپان»، «کوتَی»، مستندهای «مسلخ زیتون»، «جنگل خوس»، «سید یونس»، «پرنده افلاک»، «فرمانده صادق» و «مهاجران» اشاره کرد.

پورمحمدی همچنین در عرصه داوری و هیئت انتخاب جشنواره‌های سینمایی فعال بوده است و در جشنواره منطقه‌ای یزد به عنوان عضو هیئت انتخاب و داوری حضور داشته است.

او تاکنون جوایز مختلفی از جمله بهترین کارگردانی از دومین جشنواره بین‌المللی پلیس برای فیلم «الگانس»، دیپلم افتخار اقتباس ادبی برای فیلم کوتاه «کوتی»، جایزه دوم بهترین فیلم‌نامه از جشنواره منطقه‌ای انجمن سینمای جوانان برای فیلم‌نامه «بالشت مامان»، جایزه بهترین مستند از جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ویدئویی برای «پرنده افلاک»، جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران برای مستند «پرنده افلاک» از جشنواره مستند تلویزیونی، جایزه ویژه هیئت داوران از سی و هشتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران برای فیلم «جان داد» و جوایز متعدد دیگر از جمله بهترین فیلم برای «بغض خاک» و «چتر سیاه» در جشنواره استانی گیلان را کسب کرده است.

 

حسین جمشیدی گوهری، متولد ۱۳۶۰ در شیراز، از چهره‌های شاخص حوزه تدوین و طراحی تیتراژ در سینمای ایران به شمار می‌رود. او با مدرک کارشناسی در رشته هنرهای دیجیتال، فعالیت حرفه‌ای خود را به‌عنوان تدوینگر آغاز کرد و در سال‌های اخیر با حضور در پروژه‌های مطرح سینمایی، جایگاه خود را به‌عنوان یکی از هنرمندان مؤثر در پشت‌صحنه تثبیت کرده است.

در کارنامه حرفه‌ای او تدوین فیلم‌هایی چون «ترور سرچشمه»، «لاتاری»، «آتابای»، «موقعیت مهدی»، «در آغوش درخت»، «آبی روشن» و «چشم بادومی» به چشم می‌خورد. همچنین طراحی تیتراژ فیلم‌هایی مانند «ترنج»، «طعم شیرین خیال»، «ساکن طبقه وسط»، «ایستاده در غبار»، «برادرم خسرو»، «نفس»، «آبجی»، «بی‌نامی»، «بنفشه آفریقایی»، «جاندار»، «موقعیت مهدی» و «در آغوش درخت» از دیگر فعالیت‌های اوست.

جمشیدی گوهری همچنین تجربه کارگردانی سکانس‌های کمیک‌موشن فیلم «طعم شیرین خیال» به کارگردانی کمال تبریزی و سکانس‌های انیمیشن فیلم «نفس» ساخته نرگس آبیار را در کارنامه خود دارد.

او تاکنون موفق به دریافت جوایز متعددی از جمله جایزه بهترین تدوین برای فیلم کوتاه «آخرین لالایی در تهران» از سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران، جایزه بهترین تدوین برای فیلم «لاتاری» از هجدهمین جشن حافظ، دیپلم افتخار بهترین تیزر برای فیلم «سر به مهر» از سی‌ویکمین جشنواره فیلم فجر و جایزه سوم فستیوال فیلم کوتاه بنیاد فرهنگ لس‌آنجلس برای انیمیشن کوتاه «چنگ خونگان» شده است.

همچنین او در بخش‌های مختلفی نامزد دریافت جوایز معتبر شده است که از آن جمله می‌توان به نامزدی تندیس بهترین تدوین برای فیلم «آتابای» از جشن حافظ، نامزدی در دوازدهمین دوره جوایز آکادمی فیلم کوتاه ایران (ایسفا) برای «آخرین لالایی در تهران»، نامزدی سیمرغ بلورین بهترین تدوین برای «موقعیت مهدی» از جشنواره فیلم فجر و نامزدی بهترین دستاورد فنی برای کارگردانی سکانس‌های انیمیشن «نفس» و کمیک‌موشن «طعم شیرین خیال» از جشن انجمن نویسندگان و منتقدان سینمای ایران اشاره کرد.

 

 

شهرام مکری، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس و تدوینگر سینما، متولد سال ۱۳۵۷ در کرمانشاه، یکی از چهره‌های شناخته شده سینمای ایران است. او با آثارش در عرصه فیلم کوتاه توانسته توجهات بسیاری را به خود جلب کند و به عنوان یک هنرمند نوآور در سینما شناخته شود. مکری به‌عنوان یک فیلم‌ساز مستقل با رویکردهایی متفاوت در خلق آثارش، سبک خاص خود را در سینما پیاده کرده است.

از مهم‌ترین آثار این کارگردان می‌توان به فیلم‌های مطرحی چون «جنایت بی‌دقت»، «هجوم»، «ماهی و گربه»، «اردک آبی (خام، پخته، سوخته)»، «آندوسی»، «محدوده دایره» و «طوفان سنجاقک» اشاره کرد.

مکری جوایز متعددی ازجمله سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه از جشنواره فیلم فجر برای «محدوده دایره» و «طوفان سنجاقک»، تندیس جشن خانه سینما برای «آندوسی» و «محدوده دایره»، و جایزه بهترین فیلم تجربی از جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران برای «طوفان سنجاقک» را دریافت کرده است. همچنین وی مدال برنز جشنواره اوبنزه و یوز طلایی جشنواره بین‌المللی تاشکند برای فیلم «خام، پخته، سوخته» را نیز در کارنامه خود دارد .مکری همچنین در جشنواره‌های مختلف بین‌المللی همچون جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران موفق به دریافت چندین جایزه از جمله جایزه بهترین فیلم تجربی بخش بین‌الملل برای فیلم‌های «طوفان سنجاقک»، «محدوده دایره» و «آندوسی» شده است. این جوایز به‌ویژه در حوزه فیلم‌های تجربی و نوآورانه به‌خاطر بازتعریف مفاهیم و خلق آثار هنری متفاوت به او اعطا شده‌اند.

 

محمدرضا مرادی، متولد ۱۳۶۴ در اراک، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس و تدوینگر با تحصیلات کارشناسی در رشته کارگردانی است. از جمله فیلم‌های مطرح وی می‌توان به «دوآل پا»، «رنگارنگ»، «افسانه کوه ننوک» و «جنگل» اشاره کرد.

مرادی در طول فعالیت هنری خود موفق به کسب جوایز معتبر بسیاری شده است. فیلم «دوآل پا» در پانزدهمین دوره جشنواره SorsiCorti ایتالیا عنوان بهترین فیلم را کسب کرد و همچنین در جشنواره Festival Film River به عنوان بهترین فیلم از نگاه مخاطبان معرفی شد. او همچنین در سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم کوتاه تهران تندیس بهترین فیلم‌نامه اقتباسی را برای فیلم «دوآل پا» دریافت کرد.

محمدرضا مرادی موفق به دریافت تندیس میراث بهترین فیلم کوتاه در دومین جشنواره میراث فرهنگی قزوین و همچنین تندیس میراث بهترین فیلم کوتاه از اولین دوره ملی جشنواره میراث فرهنگی شد. در جشنواره فیلم کوتاه تهران، مرادی دیپلم افتخار بهترین فیلم اقتباسی را برای فیلم «جنگل» در چهل و یکمین دوره این جشنواره به دست آورد.

همچنین او در فستیوال‌های جهانی همچون اینتروبنگ آمریکا، Linz اتریش، Care We هند، GardenCity هند و Mosco نیز حضور داشته است.

 

فیلم‌های راه‌یافته به بخش داستانی:

انسان وحشی/ محمدرضا مائی/ تبریز
پسر/ سامان حسین­پور/ سنندج
یک ماجرای خیلی ساده/ امید ملکی/اردبیل
دییشیم/ هادی خان­محمدی/ تبریز
بی­رنگی/ فرید نوری/ سنندج
بیخ دیوار/ محمود حیدری/ قزوین
اولی/ ایلمان نیکمندان/ تبریز
کیشه/ متین شیخ نصراللهی/ سنندج
مُما/ امیرحسین قدیری/ اهواز
بوی پرتقال/ محمدحسن عسگری­فرد/ قزوین
پیتا/ سیده شیما هاشمی/ کرج
پوست/ حسین نصیری/ اردبیل
سکوت جهان/ امیرحسین مهماندوست/ کرج
سو/ محسن خدابنده/ تبریز
کیهاپ/ مجتبی محمدی/ تبریز
کوچ/ سرکوت نیکدل/ مریوان
جنسان/ ابوالفضل میرزاپور/ اهواز
هبوط/ اشکان ساعدپناه/ سنندج
منطقه حساس/ محمد نجف شهرستانکی/ کرج
داروَگ/ اصغر لائی/ کرمانشاه
زیارت/ اصغر لائی/ کرمانشاه
شکوه علفزار/ نیما شمسائی/ اهواز
سوگند/ فریده نادری/ سنندج
برای مادر/ محمدرضا حافظی/ خرم­آباد
ماندوو/ حامد حیدری ذاکر/ کرمانشاه
وضعیت قرمز/ پریسا توسلی/ کرج
جفر/ سعید مهدی­نیا/ اهواز
سوم شخص حاضر/ مهدی بهمن­پور/ کرمانشاه
غریبه/ یوسف محمدی/ تبریز
بالیخ/ وحید فولادوند/ تبریز
راکورد/ محمد اسدبیگی/ قزوین

فیلم‌های راه‌یافته به بخش مستند:

گروبند/ سجاد مسجدی/ قزوین
شش طبقه/ ایوب مروانی­پور/ آبادان
جیران/ ربابه روحی/ اردبیل
داوار/ فرهان بهپور/ اردبیل
پیرداغی/ شهزاد قریشی/ تبریز
چمچه خاتون/ مهدی صالحیار/ تبریز
درس انار/ سجاد پرهیزکاری/ کرج

 

فیلم‌های راه‌یافته به بخش تجربی:

قهوه تلخ/ احسان میرزایی/ قزوین
گمشده در قلمرو رویاها/ حسن وحدانی/تبریز
قاتلین بی جان سایه ندارند/ روزبه فلاح پاکدل/ کرمانشاه
چشم بند/ حنانه سیدی/ اردبیل
بختک ۱۸۵۰/ عماد بیات/ اهواز

فیلم‌های راه‌یافته به بخش پویانمایی:

عمق سایه/ عطیه احمدی/ تبریز
چاوک/ هژیر اسعدی/ سنندج
مادر/ میلاد فتحیانی/ سنندج

 

هفتادویکمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان تبریز، ۲۲ تا ۲۵ اردی‌بهشت ۱۴۰۴ به دبیری نعمت‌الله پایان و میزبانی انجمن سینمای جوانان ایران-دفتر تبریز برگزار می‌شود.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *