اخبارکتاب و ادبیات

سعدی، شاعری جهانی که ایرانیان قدر او را می‌دانند

به گزارش میزهنری، آیین اختتامیه هفته بزرگداشت سعدی شیرازی در تالار شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

شیراز – ششم اردیبهشت ۱۴۰۳ – در آیین اختتامیه هفته بزرگداشت سعدی که روز پنجشنبه در تالار شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد، شخصیت‌های برجسته‌ای از جمله حسن انوری، محمود شالویی، بلرام شکلا و جمعی از ادیبان و دوستداران زبان و ادب فارسی حضور داشتند.

شالویی: سعدی از بزرگ‌ترین و شاخص‌ترین ادیبان جهان

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در این مراسم با اشاره به جایگاه والای سعدی در ادبیات جهان، گفت: «سعدی از بزرگ‌ترین و شاخص‌ترین ادیبان جهان به شمار می‌آید. وسعت اطلاعات او در حوزه‌های مختلف، به خصوص تجربیات او در امر گردشگری، شخصیتی خاص به او بخشیده است. شعر سعدی در موضوعات مختلف سروده شده و کمتر موضوعی را می‌توان یافت که او در مورد آن سخن نگفته باشد.»

سعدی، شاعری که آثار مهم زمان خود را نیز مورد بررسی قرار داده است

شالویی در ادامه سخنان خود به بررسی اشعار سعدی در مورد شخصیت‌های برجسته زمان خود پرداخت و گفت: «سعدی در آثار خود به ابوالحسن سَریّ بن المُغَلَّسی السَقَطی معروف به سری سقطی، یکی از عرفای بزرگ جهان اسلام، نیز اشاره کرده است. سعدی با بغداد و مردم آنجا آشنایی کامل دارد، زیرا ۵۰ سال در شهر بغداد زندگی کرده است.»

توجه به بزرگان در قالب جشنواره‌ها

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با تاکید بر اهمیت برگزاری جشنواره‌ها و نکوداشت بزرگان، گفت: «خوشبختانه در دوره جدید، برنامه‌های بزرگداشت مفاخر در قالب جشنواره‌ها و در مدت زمان یک هفته تا ۱۰ روز انجام می‌شود. برنامه‌های بزرگداشت سعدی نیز از روز جمعه 30 فروردین در آرامگاه این شاعر آغاز شد و امروز با برگزاری این مراسم به پایان رسید.»

انوری: بررسی نسخه‌های خطی سعدی

حسن انوری، مصحح گلستان سعدی، نیز در این مراسم در سخنانی به بررسی نسخه‌های خطی این شاعر پرداخت و گفت: «بخش بزرگی از تحقیقات من در مورد سعدی، بر اساس بررسی نسخه‌های خطی که در اختیار غلامحسین یوسفی بود و خانواده ایشان به دست من رساندند، انجام شده است.»

شکلا: سعدی، مطرح‌ترین شاعر در هندوستان

بلرام شکلا، رییس مرکز سفارت هند در جمهوری اسلامی ایران، نیز در این مراسم با اشاره به جایگاه والای سعدی در هندوستان، گفت: «هندوستان یکی از مهدهای زبان فارسی بوده و این زبان 700 سال زبان رسمی در این کشور بود. در این میان، سعدی مطرح‌ترین شاعر در هندوستان به شمار می‌آید. هنوز هم بسیاری یادگیری زبان فارسی را با استفاده از گلستان و بوستان سعدی آغاز می‌کنند.»

قدردانی از انوری و همسر یوسفی

در پایان این مراسم از حسن انوری و همسر غلامحسین یوسفی به پاس تلاش‌هایشان در زمینه معرفی و پاسداشت آثار سعدی، قدردانی شد.

 

 

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *