راههای خلاقانه برای تبدیل شدن به یک کتابخوان قهار
به گزارش میزهنری،از روابط عمومی و امور بینالملل کانون، توحید کریمی فعال حوزه کتاب با بیان اینکه شناخت ریشههای کتابنخواندن بسیار ضروری است توضیح داد: ما باید به ریشهها دست پیدا کنیم و دریابیم آدمها به چه علت کتاب نمیخوانند. به همینخاطر موسسه ما«بوکزیستو» یک کار پژوهشی انجام داد و متوجه شد ۸۰ درصد ریشهها مشترک و بهانهها برای کتاب نخواندن یکی است.
این فعال حوزه کتاب در این زمینه افزود: همانطور که اشاره شد بهانهها برای نخواندن کتاب، تقریبا یکسان است. آدمها یا وقت و حوصله ندارند یا ضرورت کتابخوانی را احساس نکرده یا مطالعه اولویتشان نیست. پس ما تلاش کردیم ریشهها را بررسی کنیم و سپس آنها را تغییر دهیم.
در این میان این پرسش همیشگی که «از کجا باید خواندن را شروع و چهطور آن را به یک عادت همیشگی تبدیل کنیم» اگرچه هنوز هم بی پاسخ باقی مانده است اما کریمی در موسسه خود چند سالی است به فعالیت در حوزه کتاب و کتابخوان کردن مردم میپردازد.
او که «علوم شناختی» خوانده با حضور در غرفه کانون در سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به این موضوع که چگونه میتوان عادت به مطالعه را در آدمها به وجود آورد اشاره و بیان کرد: ما تلاش میکنیم تا آدمها کتاب بخوانند. به عبارتی در گام نخست به آنها یاد میدهیم که رفتار چگونه ایجاد و پس از آن به عادت تبدیل میشود.
کریمی در پاسخ به اینکه چه ارتباطی با شورای کتاب کودک و مروجان کتاب یا کانون برقرار کردهاند، گفت: ما نخست فقط با سازمانهای دولتی ارتباط برقرار کردیم که متاسفانه از طرح ما آنگونه که باید وشاید استقبال نکردهاند اما هدف ما این است که به کسانی که کتاب را دوست دارند اما به کتابخواندن عادت ندارند؛ افرادی که میخواهند بلاگر کتاب باشند و در کل همه افرادی که دوست دارند در زمینه کتاب فعالیت کنند خدمات بدهیم و یاری برسانیم.
این مروج کتابخوانی در عین حال معتقد است مسابقههای کتابخوانی هیچ کمکی به کتابخوان کردن افراد نمیکند. او در این زمینه نیز گفت: من به شدت با مسابقههای کتاب خوانی مخالفم. کی گفته باید یک کتاب را همه بخوانند؟ حتی اگر آن کتاب، خیلی هم کتاب خوبی باشد.
سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران روز ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مصلی امام خمینی(ره) تهران بهکار خود پایان داد.