پری صابری، کارگردان برجسته تئاتر، درگذشت

پری صابری، کارگردان برجسته تئاتر، پس از سالها مبارزه با بیماری درگذشت.
به گزارش میزهنری، پری صابری، کارگردان باسابقه تئاتر و سینما، پس از چندین سال مبارزه با بیماری، دار فانی را وداع گفت. او در سال ۱۳۱۱ در کرمان چشم به جهان گشود و دوران کودکی خود را در فرانسه سپری کرد. پس از بازگشت به ایران، گروه تئاتر پازارگاد را بنیان نهاد و در طول فعالیتهای هنری خود به نویسندگی، کارگردانی، طراحی صحنه و ترجمه آثار مختلفی پرداخت. صابری در دهه ۴۰ و ۵۰ به عنوان مدیر فعالیتهای فوق برنامه دانشگاه تهران فعالیت کرد و تالار مولوی را تأسیس نمود.
صابری در سال ۲۰۰۴ نشان ابن سینا از یونسکو و لژیون دونور از دولت فرانسه را دریافت کرد.
او در طول دوران کاری خود نمایشهای متعددی را روی صحنه برد، از جمله «من به باغ عرفان» (۱۳۶۷)، «بیژن و منیژه» (۱۳۷۵)، «شمس پرنده» در سالهای مختلف، «من از کجا عشق از کجا» (۱۳۸۳)، «هفت شهر عشق» (۱۳۷۴)، «باغ دلگشا»، «رند خلوتنشین» (۱۳۸۰) و «یوسف و زلیخا» (۱۳۸۱). همچنین، صابری تعدادی از نمایشنامههای خارجی را نیز به ثبت رسانده است، از جمله «شش شخصیت در جستجوی نویسنده» (۱۳۵۲)، «آنتیگونه» (۱۳۷۹)، «یرما» اثر گابریل گارسیا لورکا، «نگاهی از پل» به کارگردانی حمید سمندریان، «مردههای بیکفن و دفن» اثر ژان پل سارتر، «جزیره بزه» اثر هوگو بتی، «آتشافروزها» اثر ماکس فریش، «کالیگولا» اثر آلبر کامو و «باغ آلبالو» اثر آنتوان چخوف.
صابری با هنر و تلاشهای بیوقفه خود، جایگاه ویژهای در تئاتر و هنر ایران به دست آورد و نام او همیشه در تاریخ هنر کشور به یاد خواهد ماند.