از اقتباس تا هویت؛کشف رازهای تئاتر با قطبالدین صادقی
در کارگاه دو روزۀ تئاتر اقتباس که در تاریخ ۲۰ و ۲۱ شهریور توسط قطبالدین صادقی، پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون در تماشاخانۀ تخصصی جم شاهینشهر برگزار شد، بر اهمیت اقتباس از متون ارزندۀ ایران برای غنیسازی تئاتر و آشنایی جوانان با گنجینۀ فرهنگی و ریشههای هویت ملی تأکید شد.
به گزارش خبرنگار میزهنری، قطبالدین صادقی، پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون، کارگاه دو روزۀ تئاتر اقتباس را در تماشاخانه تخصصی جم شاهینشهر برگزار کرد. این کارگاه به منظور آشنایی بیشتر جوانان با اصول اقتباس و نقش آن در غنیسازی تئاتر ایران برگزار شد.قطبالدین صادقی در این کارگاه بر اهمیت پاسداشت فرهنگ و هنر تأکید کرد و اظهار داشت:هویت هر شهر در فرهنگ و هنر آن ریشه دارد و حفظ این میراث ارزشمند، بزرگترین وظیفه شهرداریهاست. او اضافه کرد که بهرهبرداری از متون ایرانی میتواند علاوه بر غنای تئاتر، جوانان را با گنجینههای فرهنگی و ریشههای هویت ملی آشنا کند.
وی در ادامه افزود: از روز نخست شکلگیری تاریخ تئاتر، تأثیرپذیری و تغییر در متون مختلف به منظور ارائه نمایشهای تازه، بهعنوان یک سنت مطرح بوده و همچنان نیز ادامه دارد. در ایران نیز از زمان دارالفنون اقتباس از متون تئاتر غربی وجود داشته و این امر باعث تقویت ارتباط با مخاطب ایرانی شده است.
این استاد دانشگاه و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی ایران با اشاره به اهمیت اقتباس در تئاتر ایران تصریح کرد: ادبیات نمایشی در ایران به دلایل مختلفی وجود ندارد،اما آثار کلاسیک بسیار ارزندهای از جمله حماسی، عرفانی، و تغزلی وجود دارد که بهرهگیری از آنها میتواند تئاتر ما را به غنای بیشتری برساند.
وی در پایان تأکید کرد که برای حفظ هویت فرهنگی، باید ابتدا داشتههای فرهنگی شناسایی و دستهبندی شوند و سپس با تولیدات مستمر در راستای این داشتهها، به یک جریان مداوم و منسجم دست یافت.
این کارگاه با استقبال گرم شرکتکنندگان روبهرو شد و فرصتی برای آشنایی با روشهای اقتباس و اهمیت آن در غنیسازی تئاتر ایرانی فراهم آورد. قطبالدین صادقی در این کارگاه به سؤالات و نظرات شرکتکنندگان پاسخ داد و تجربیات ارزشمند خود را با آنان به اشتراک گذاشت.
کارگاه تئاتر اقتباس بهعنوان پیشدرآمدی برای نخستین جشنواره ملی تئاتر اقتباس شاهینشهر برگزار شد. این جشنواره که در دو بخش صحنهای و نمایشنامهنویسی و با تمرکز بر افسانههای کهن تا ادبیات معاصر ایران برگزار میشود، از تاریخ ۲۶ آذر تا دوم دیماه در شاهینشهر میزبان هنرمندان و علاقهمندان خواهد بود.